אופן ההכנה:
- מכינים את הקלתית - במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים יחד קמח, אבקת סוכר ומלח. מוסיפים חמאה ומעבדים עד שנוצרת תערובת פירורית דמויית חול.
- מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. אם הבצק לא מתאחד, מוסיפים 2-1 כפות מים וממשיכים לעבד.
- מעבירים את גושי הבצק למשטח העבודה, מאחדים בידיים, משטחים לדיסקית ועוטפים בנילון נצמד. מצננים במקרר כשעה.
- על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-3 מ"מ ומרפדים תבנית או רינג משומן קלות. מצננים כחצי שעה במקפיא.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- אפייה עיוורת - מניחים יריעה של ניילון נצמד עמיד בחום או נייר אפייה על גבי הקלתית הקפואה וממלאים בקטניות יבשות או משקלות מיוחדות לאפייה. אופים בצורה זו במשך 14-12 דקות. מסירים את הניילון והמשקלות וממשיכים לאפות עוד 10-6 דקות, עד שהקלתית מקבלת גוון זהוב בהיר. מצננים מעט בטמפרטורת החדר.
- מכינים את המלית - ממיסים את החמאה. מוסיפים את הסוכר, הדבש והמלח וטורפים לאיחוד. טורפים פנימה את הביצים. מוסיפים את הוניל, השמנת והשקדים הפרוסים. יוצקים את הבלילה על הקלתית החצי אפויה ומכניסים לתנור החם. אופים כ-30 דקות, עד שהטארט משחים והמרכז טיפה רוטט.
- מצננים לחלוטין לטמפרטורת החדר. מגישים עם קצפת או גלידה ומתענגים על כל הטוב הזה.