קינוחים לראש השנה
כשר
צמחוני
זמן הכנה
155 דקות
זמן כולל
200 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
14
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המצרכים (לתבנית פאי מתפרקת בקוטר 22-24 ס"מ):
לקלתית בצק פריך :
150
גר' (1 כוס + 1 כף)
קמח
50
גר' (1/2 כוס)
אבקת סוכר
קורט מלח
100
גר'
חמאה
1
חלמון
1-2
כפות
מים קרים
למלית :
50
גר'
חמאה
100
גר' (1/2 כוס)
סוכר
180
גר' (1/2 כוס)
דבש
1/2
כפית
מלח
3
ביצים
125
מ"ל (1/2 כוס)
שמנת מתוקה
200
גר' (3 כוסות)
שקדים פרוסים
לקישוט :
200
אבקת סוכר
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הקלתית - במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים יחד קמח, אבקת סוכר ומלח. מוסיפים חמאה ומעבדים עד שנוצרת תערובת פירורית דמויית חול.
  2. מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. אם הבצק לא מתאחד, מוסיפים 2-1 כפות מים וממשיכים לעבד.
  3. מעבירים את גושי הבצק למשטח העבודה, מאחדים בידיים, משטחים לדיסקית ועוטפים בנילון נצמד. מצננים במקרר כשעה.
  4. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-3 מ"מ ומרפדים תבנית או רינג משומן קלות. מצננים כחצי שעה במקפיא.
  5. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  6. אפייה עיוורת - מניחים יריעה של ניילון נצמד עמיד בחום או נייר אפייה על גבי הקלתית הקפואה וממלאים בקטניות יבשות או משקלות מיוחדות לאפייה. אופים בצורה זו במשך 14-12 דקות. מסירים את הניילון והמשקלות וממשיכים לאפות עוד 10-6 דקות, עד שהקלתית מקבלת גוון זהוב בהיר. מצננים מעט בטמפרטורת החדר.
  7. מכינים את המלית - ממיסים את החמאה. מוסיפים את הסוכר, הדבש והמלח וטורפים לאיחוד. טורפים פנימה את הביצים. מוסיפים את הוניל, השמנת והשקדים הפרוסים. יוצקים את הבלילה על הקלתית החצי אפויה ומכניסים לתנור החם. אופים כ-30 דקות, עד שהטארט משחים והמרכז טיפה רוטט.
  8. מצננים לחלוטין לטמפרטורת החדר. מגישים עם קצפת או גלידה ומתענגים על כל הטוב הזה.