עוגיות שבלול
כשר
טבעוני
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
130 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
8
מצרכים
10
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
2.5
כוסות
קמח תופח
175
גרם
חמאה (או מחמאה)
רכב
1
גביע
שמנת חמוצה
200 גרם
1
שקית
סוכר וניל
1.5
כוסות
ממרח שוקולד/תמרים
1.5
כפיות
קינמון טחון
3/4
כפית
הל טחון
לא חייבים
אפשרות: אגוזים קצוצים, שוקולד צ'יפס
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן הכנה:
  1. מערבבים יחד את הקמח, החמאה, השמנת החמוצה וסוכר הווניל, עד לקבלת בצק רך. מניחים לו לעמוד שעה.
  2. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  3. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. מרדדים על נייר אפייה חלק אחד לעלה בעובי 0.4 ס"מ (אם הבצק דביק מעט, אפשא לבזוק מעט קמח). מפזרים על העלה המרודד 1/2 כפית קינמון, 1/4 כפית הל, מורחים 1/3 מכמות הממרח ומפזרים אגוזים (אם משתמשים). מגלגלים לרולדה ופורסים בעובי 2 ס"מ. מסדרים את העוגיות בתבנית וחוזרים על התהליך עם יתר הבצק.
  4. אופים בתנור 30-20 דקות או עד להשחמה. מוציאים ומגישים.
עוד מתכונים מצוינים של דינה משה - בבלוג "דינה דיש"