אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה או בנייר אלומיניום.
- מסירים מהכרובית בזהירות את העלים הירוקים ואת בסיס הגזע (מקפידים שהיא תישאר שלמה).
- מים עם כף מלח בסיר שיכול להכיל את הכרובית בשלמותה. מכניסים את הכרובית לסיר ומבשלים 10 דקות. מסננים בזהירות ומצננים תחת זרם מים קרים.
- מכניסים את פרוסות הגבינה בין פרחי הכרובית.
- טורפים בצלחת עמוקה את הביצה, החרדל, עשבי התיבול, מלח ופלפל. עוטפים היטב ובנדיבות את הכרובית בבלילה באמצעות כפות הידיים.
- מערבבים בצלחת נפרדת את פירורי הלחם עם אבקת השום, ומצפים בתערובת את הכרובית.
- מניחים את הכרובית בתבנית ומרססים בשמן. אופים 40-30 דקות, עד שהכרובית מזהיבה היטב ומקבלת מעטה פריך. מגישים חם, מומלץ לצד פלחי לימון.