כרובית, אינס ינאי שילת
כשר
צמחוני
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
70 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
10
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
יח'
1 כרובית קטנה או בינונית
200
גרם
גבינה פרוסה - בולגרית 5%, פרמזן או גבינה צהובה אחרת
1-2
יח'
ביצים גדולות
2
כפות
חרדל
2
כפיות
עשבי תיבול מיובשים – טימין, בזיליקום או פטרוזיליה
פלפל שחור גרוס
3/4
כוס
פירורי לחם
2
כפות
שום גבישי או אבקת שום
תרסיס שמן
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה או בנייר אלומיניום.
  2. מסירים מהכרובית בזהירות את העלים הירוקים ואת בסיס הגזע (מקפידים שהיא תישאר שלמה).
  3. מים עם כף מלח בסיר שיכול להכיל את הכרובית בשלמותה. מכניסים את הכרובית לסיר ומבשלים 10 דקות. מסננים בזהירות ומצננים תחת זרם מים קרים.
  4. מכניסים את פרוסות הגבינה בין פרחי הכרובית.
  5. טורפים בצלחת עמוקה את הביצה, החרדל, עשבי התיבול, מלח ופלפל. עוטפים היטב ובנדיבות את הכרובית בבלילה באמצעות כפות הידיים.
  6. מערבבים בצלחת נפרדת את פירורי הלחם עם אבקת השום, ומצפים בתערובת את הכרובית.
  7. מניחים את הכרובית בתבנית ומרססים בשמן. אופים 40-30 דקות, עד שהכרובית מזהיבה היטב ומקבלת מעטה פריך. מגישים חם, מומלץ לצד פלחי לימון.