אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים את הבסיס: טוחנים את עוגיות הלוטוס (150 גר') לפירורים קטנים. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב. משטחים בתבנית אפייה ואופים במשך כ-15 דקות, עד שהפירורים מזהיבים מעט. מצננים.
- מכינים את שכבת הגבינה: בקערה גדולה מניחים את הביצים, גבינת שמנת, שמנת חמוצה, סוכר ווניל ומערבבים היטב. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים.
- טוחנים 80 גר' עוגיות לוטוס בצורה גסה - אפשר להכניס לשקית ולדפוק מעט עם פטיש או מערוך, או להכניס למעבד מזון ל-3-2 פולסים קצרים.
- מוסיפים את פירורי הלוטוס לתערובת הגבינות ומערבבים קלות.
- יוצקים את תערובת הגבינות לתבנית האפייה מעל שכבת העוגיות שהתקררה מעט.
- מנמיכים את התנור ל-150 מעלות ואופים במשך כ-45 דקות, עד שהעוגה יציבה לגמרי ומעט זהובה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להתקרר בתוכו למשך לפחות שעה.
- מכינים את הקרמל: בסיר קטן מניחים את החמאה וממיסים על אש בינונית תוך ערבוב מדי פעם.
- לאחר כ-4-3 דקות, החמאה תהפוך למעט חומה (תשגיחו כי זה קורה מהר מאוד). כשהחמאה משנה את צבעה לחום בהיר, מוסיפים את השמנת המתוקה תוך כדי ערבוב מתמיד.
- מבשלים דקה עד לרתיחה ואז מוסיפים את הסוכר. ממשיכים לבשל עוד 3-2 דקות עד שהקרמל מסמיך מעט. מצננים מעט ואז יוצקים את הקרמל מעל העוגה שיצאה מהתנור (העוגה יכולה להיות עדיין מעט חמה אבל לא יותר מדי). משטחים את הקרמל על העוגה בעזרת לקקן.
- לקישוט: בקערה קטנה ממיסים במיקרוגל יחד שוקולד לבן ושמן, ומערבבים היטב. בעזרת מזלג מטפטפים את השוקולד על העוגה. מכניסים למקרר למשך לילה או 6 שעות, ומתענגים.
שרון ברקוביץ היא בעלת הבלוג BERKO MADE