עוגת גבינה קרה ושוקולד לבן חגיגית
דנה ברזק
המצרכים:
לתחתית -
150 גר' עוגיות ביסקוויטים
75 גר' חמאה רכה
לעוגה -
250 גר' גבינה לבנה
200 גר' גבינת שמנת
חבילת אינסטנט פודינג בטעם שוקולד לבן
500 גר' שמנת מתוקה
1/2 כוס סוכר
לציפוי -
100 מ"ל שמנת
200 גר' שוקולד לבן
אופן ההכנה:
- במעבד מזון טוחנים ביסקוויטים עם חמאה רכה.
- משטחים בתבנית לתחתית העוגה ומקפיאים עד להרכבת העוגה.
- בקערה מערבבים את הגבינות עם אינסטנט פודינג עד לקבלת תערובת חלקה.
- מקציפים שמנות מתוקות עם סוכר עד לקבלת קצפת יציבה ומוסיפים את תערובת הגבינות עד קבלת תערובת אחידה.
- שופכים את התערבות על תחתית העוגה ומיישרים באמצעות פלטה.
- מניחים את העוגה במקרר ללילה שלם עד שהעוגה יציבה.
- מביאים לרתיחה 100 מ״ל שמנת. שוברים את השוקולד הלבן, שופכים את השמנת על השוקולד. טורפים היטב לגנאש חלק, ושופכים על העוגה. מניחים במקרר עד ההגשה.
- מקשטים בפירות העונה.