טירמיסו כשר לפסח
המצרכים (לתבנית מרובעת בגודל 20*20)
4 מצות
לסירופ קפה -
אספרסו ארוך עם 3 כפות סוכר או 1 כף קפה נמס + 1/2 כוס מים חמים + 3 כפות סוכר
לקרם גבינה -
550 גר' של החלק הלבן של קרם הקוקוס, אחרי לילה במקרר (2 פחיות) / 400 גר' שמנת טבעונית להקצפה
350 גר' גבינה טבעונית למריחה
100 גר' אבקת סוכר
50 גר' אינסטנט פודינג
1 כפית תמצית או מחית וניל
10 גר' אספרסו קצר
אופן ההכנה:
- מקציפים את קרם הקוקוס או השמנת כ-2-3 דקות עד לקבלת קצפת רכה מאוד.
- מוסיפים את שאר המרכיבים ומקציפים על מהירות גבוהה למשך כשתי דקות, עד שהקרם מתייצב ומתאוורר.
- מערבבים את האספרסו עם הסוכר.
- מניחים בתבנית מצה ומברישים אותה היטב בסירופ הקפה. מספיגים את כולה וחוזרים על הפעולה פעם נוספת.
- מוסיפים שכבה מקרם הגבינה ומיישרים עם לקקן או פלטה. חוזרים על הפעולה ארבע פעמים כשהשכבה האחרונה היא קרם הגבינה.
- מפזרים אבקת קקאו בנדיבות.
- מעבירים להתייצבות למשך ארבע שעות לפחות במקרר לפני ההגשה להתייצבות וספיגת טעמים.