שבשבות בצק עלים ותותים

סאני דרעי
המצרכים (ל-8 מאפים אישיים): 250 גר' בצק עלים קנוי על בסיס חמאה 75 גר׳ גבינת שמנת 50 גר׳ סוכר לבן (3 כפות) מעט תמצית וניל (או חצי מקל וניל) 1 ביצה 3 כפות ריבת תות או כל ריבה שתרצו 1 ביצה טרופה למריחת המאפה מעט סוכר חום
להגשה - מעט אבקת סוכר בצק עלים במילוי תות
1 צפייה בגלריה
בצק עלים במילוי תות
בצק עלים במילוי תות
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. פורסים על משטח את הבצק (אין צורך לרדד אותו יותר ממה שהוא כבר מרודד). חותכים ל-8 ריבועים, ומניחים על מגש שעליו פרשתם נייר אפיה. חותכים באלכסון את ארבע הפינות של הבצק, אך לא עד הסוף. מקפלים כל פינה שנייה פנימה בכדי ליצור את צורת השבשבת, ולוחצים באמצע ומהדקים. מכניסים למקרר.
  2. מכינים את המלית - בקערה שמים את הגבינה, הסוכר הלבן, וניל וביצה. מוסיפים פנימה שתי כפות של ריבה, ומערבבים.
  3. מרכיבים את המאפה - מעבירים את המלית לשק זילוף ומזלפים מעט ממנה במרכז המאפה, ולאחר מכן מוסיפים עוד כפית ריבה. ייתכן שהמלית מעט נוזלית, זה בסדר גמור, היא תספג בבצק ותתייצב באפיה.
  4. מורחים ביצה על דפנות הבצק ומפזרים מעל מעט סוכר חום.
  5. אופים בתנור בטמפרטורה של 180 מעלות כ-14 דקות, מפזרים למעלה אבקת סוכר, ומגישים.