העוגה הבאה נחשבת לאחת הכוכבת הגדולות של המטבח האיטלקי; היא מבוססת על שמן זית, שקדים טחונים, קמח ופולנטה עם תוספת של תאנים טריות מלמעלה, ונהוג להכין אותה בעיקר בעונה בה התאנים הן בשיאן.
עוד כתבות בערוץ האוכל:
מה שהופך את העוגה הזו למיוחדת אפילו יותר, היא העובדה שהיא פרווה ואין צורך בשימוש בתחליפים על מנת להפוך אותה לכזו. אגב, מי שלא אוכל תאנים טריות מטעמי כשרות, יכול להחליף אותן בענבים, מבלי לגרוע מטעמה של העוגה. למעשה, הבלילה של העוגה הזו כה מוצלחת - כך שכל פרי שתניחו עליה (מלבד פירות קשים מאוד או רכים מדי), יתאימו כאן. אם בכל זאת תבחרו להשתמש בתאנים - אז כדאי לכם למהר, לפני שהעונה תסתיים והתאנים הטריות ייעלמו מהשווקים.
עוגת תאנים
המצרכים (לתבנית בגודל 24 ס"מ):
1 כוס קמח מנופה
50 גר' שקדים, טחונים דק (1/2 כוס)
1/4 כוס פולנטה
2 כפיות אבקת אפייה
1/2-1/4 כפית מלח - לפי הטעם
2 ביצים בגודל L
2/3 כוס סוכר לבן
2 כפיות גרידת לימון דקה
1/2 כוס שמן זית איכותי, בעל טעם עדין
1/3 כוס תירוש ענבים (עדיף לבן, אבל גם אדום יעבוד מצוין)
סלסלת תאנים חצויות
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה קמח, שקדים טחונים, פולנטה, אבקת אפייה ומלח עד לקבלת תערובת חלקה וללא גושים.
- בקערת המיקסר או בעזרת מיקסר יד, טורפים יחד ביצים עם סוכר וגרידת לימון. כשהתערובת בהירה ותפוחה, מנמיכים את המהירות ומזלפים פנימה את שמן הזית. מוסיפים פנימה את תערובת הקמח ב-3 פעימות, תוך כדי הוספת התירוש. מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה ולא יותר.
- מעבירים את התערובת לתבנית אפייה משומנת, ומניחים מעל את חצאי התאנים.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהעוגה זהובה וקיסם שננעץ בה יוצא יבש (בין 40-35 דקות).
- מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים מעט. אפשר לפזר אבקת סוכר לפני ההגשה.
תום פרנץ הוא שף הבית של חברת "קונסטרוקטה"