הוא גורם לנו לבכות, הוא גורם לנו לשמוח, וכשהוא מבושל או מטוגן פשוט אי אפשר בלעדיו - הבצל. הבצל אוגר בתוכו סוכרים שרק מחכים להתפרץ ממנו בבישול ולהוסיף לכל תבשיל את המתיקות המיוחדת שלו.
חנוכה כבר בפתח, אבל אם גם אתם פחות מתחברים למתוקים, הכנתי לכם מתכונים מלוחים, קלים ומהירים, שהם לא רק לביבות או סופגניות: טבעות בצל פריכות וטעימות בטירוף, בצל מטוגן בצנצנת שישדרג לכם כל תבשיל ויעזור לכם לתקתק את הבישולים, וחלת בצל קריספית, מענגת, מרשימה ביופיה וקלילה להכנה שיצרתי בהשראת מסעדת סטייק האוס אמריקאית שאהבתי לבקר בה.
את חלת הבצל אפשר לאכול עם כל דיפ שתבחרו, והיא נותנת עוד תירוץ נפלא למלא סיר שמן בחג החנוכה.
טבעות בצל פריכות
המצרכים:
1 בצל ענק, חתוך לטבעות בעובי אצבע, מופרדות אחת אחת
לבלילה -
1/2 כף מלח
1/2 כף אבקת שום
1/2 כפית פפריקה
1/4 כף פלפל קאיין טחון
1 כפית אבקת אפייה
100 גר' קמח
100 גר' קורנפלור
1 כוס מי סודה
לציפוי -
1 חבילת פירורי פנקו
אופן ההכנה:
- לשים את כל חומרי הבלילה יחד, מוזגים בזרם איטי תוך כדי ערבוב במטרפה את מי הסודה, עד לקבלת מרקם של טחינה סמיכה.
- ביד אחת לוקחים טבעת בצל וטובלים היטב בבלילה וביד השנייה טובלים בפירורי פנקו, וממשיכים אותו הדבר עם יתר הטבעות. מניחים על לבנים עם נייר.
- מחממים שמן לטמפרטורה של 160 מעלות ומטגנים את טבעות הבצל עד לקבלת צבע זהוב. מוציאים מהשמן באמצעות כף חורים למסננת.
- אפשר גם לאפות בתנור בטמפרטורה של 220 מעלות במשך 15 דקות.
בצל מטוגן בצנצנת
המצרכים:
2 ליטר שמן קנולה
8 בצלים, חצויים לאורך
1 צנצנת מעוקרת
אופן ההכנה:
- קולפים את הבצלים וחותכים לצורת חצאי ירח דקיקים.
- מחממים סיר עם שמן קנולה ל-160-170 מעלות.
- באמצעות כף חורים שמים מחצית מכמות הבצל החתוך בסיר, בזהירות שלא יגלוש.
- עושים תנועה של למעלה למטה בתוך השמן לבצל, חוזרים על התנועה הזאת כל כמה דקות בהפסקות כשהאש בינונית. אחרי 10-12 דקות אמור להתקבל צבע זהוב.
- באמצעות כף חורים מוציאים את הבצל המטוגן, מנערים היטב את השמן העודף ומניחים על נייר סופג, וכך הלאה עד שנגמר הבצל.
- מאווררים את הבצל המטוגן באמצעות האצבעות על מנת שלא יהיה דחוס ויתייבש וכדי שיצא פריך. אחרי שעה מנוחה על נייר סופג מכניסים לצנצנת נקייה ושומרים בקירור עד חודש.
חלת בצל בצורת פרח
המצרכים:
1 בצל לבן גדול
1.5 ליטר שמן לטיגון עמוק
לבלילה -
1/3 כוס קורנפלור
1 כוס קמח
2 כפיות פפריקה
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
500 מ"ל בירה
לתערובת הקמח -
1 כוס קמח
1 כוס קורנפלור
2 כפיות פפריקה, מתוקה או חריפה
2 כפיות אבקת שום
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כפית פלפל צ'ילי
אופן ההכנה:
- קולפים את הבצל, משאירים לו את "העוקץ" ומסירים את האדמה.
- מערבבים את כל חומרי תערובת הקמח.
- מכינים את הבלילה - מערבבים היטב את הקורנפלור והקמח עם התבלינים. מוסיפים את הבירה ומערבבים היטב.
- מעמידים את הבצל וחותכים ממנו את שני הס"מ העליונים. מקלפים את הבצל כולו. חותכים את הבצל ל-12 פלחים - אבל לא עד הסוף, כך שכל הפלחים יישארו מחוברים מלמטה.
- מכניסים את הבצל השלם לקערת מים קרים לכמה שעות, כדי לעזור לו "להיפתח". השלב הזה הוא לא חובה, אם עושים אותו חשוב לנגב את הבצל היטב לפני הטיגון.
- טובלים את הבצל בקמח המתובל ומנערים בעדינות כדי להסיר את עודפי הקמח (אפשר גם להכניס את הבצל ואת הקמח המתובל לשקית ולנער היטב, עד שכל הבצל מצופה). מעבירים לבלילה, ומרווחים מעט את עלי הבצל כדי שיצופו היטב בבלילה.
- מחזירים את הבצל לתערובת הקמחים שוב, מנערים את עודפי הקמח ומעבירים את הבצל לשמן חם ועמוק ומטגנים כ-10 דקות. הופכים בזהירות ומטגנים עד להזהבה.
- מוציאים את הבצל באמצעות כף חורים, מייבשים בנייר מגבת ומניחים על צלחת. ניתן להגיש עם רוטב איולי, קטשופ וברביקיו.