עוגיות לפסח עם אגוזי לוז
כשר
צמחוני
זמן הכנה
25 דקות
זמן כולל
135 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
9
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1/2 2
כוסות
אגוזי לוז
שלמים, לא קלויים
1
כף
אבקת סוכר
1/2
כפית
מלח
1/2
כוס
סוכר
חום כהה
2
כפיות
תמצית וניל איכותית
או גרגירים ממקל וניל אחד
2
כפות
סירופ מייפל
80
גרם
חמאה קרה
1
ביצה
1/2
כוס
קורנפלור
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. שמים במעבד מזון 2 כוסות מהאגוזים ואת אבקת הסוכר וטוחנים דק.
  2. מוסיפים את המלח, הסוכר החום, הווניל והמייפל ומעבדים כמה שניות, עד לאיחוד המרכיבים.
  3. מוסיפים את החמאה ומעבדים עד שהיא נטמעת בתערובת. מוסיפים את הביצה ומעבדים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  4. מנקים עם לקקן את דפנות קערת מעבד המזון. מוסיפים את הקורנפלור ומעבדים עד שמתקבל בצק אחיד ורך מאוד.
  5. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון נצמד ומקררים שעתיים לפחות (ועד 12 שעות).
  6. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
  7. טוחנים גס את 1/2 כוס האגוזים הנותרת.
  8. יוצרים מהבצק כדורים בקוטר של כ-4 ס"מ. מגלגלים אותם באגוזים הטחונים ומניחים בתבנית. שומרים על מרחק של 4-3 ס"מ בין העוגיות, כי הן יתפשטו באפייה.
  9. אופים 15-12 דקות, עד שהעוגיות זהובות בשוליים ועדיין רכות במרכזן (אל דאגה, הן יתייצבו בקירור).
  10. מקררים את העוגיות לחלוטין בתבנית ומעבירים לכלי אטום. שומרים עד 5 ימים.

עוד מתכונים מעולים של אורלי חרמש - בבלוג Brown Sugar