אופן ההכנה:
- הקציצות: קוצצים את התרד ומאדים אותו כמה דקות במחבת ללא שמן, עד שהוא מאבד מנפחו. מעבירים לקערה גדולה ומקררים.
- מוסיפים לקערה את שאר מרכיבי הקציצות ולשים היטב. מניחים במקרר ל-10 דקות.
- הרוטב: מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים את הבצל והשומר כ-5 דקות. מוסיפים את הסילאן והתבלינים, מערבבים ומוסיפים 1/2 2 כוסות מים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
- יוצרים מתערובת הבשר קציצות, מניחים בעדינות בסיר ודואגים שיהיו מכוסות ברוטב. מבשלים כ-25 דקות בכיסוי חלקי. מומלץ להגיש עם אורז לבן.