קציצות עוף והודו עם תרד על מצע של שומר
כשר
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
40 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
18
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לקציצות:
500
גרם
הודו אדום טחון
500
גרם
עוף טחון
1
ק"ג
תרד
1
יחידה
בצל קצוץ
3
יחידות
שיני שום כתושות
2
כפות
שמן זית
1
כף
בהרט
1
כפית
פפריקה מתוקה או חריפה
1/2
כפית
פלפל שחור גרוס
1
כפית
שטוחה מלח
לרוטב:
מעט
שמן זית לטיגון
1
יחידה
בצל קצוץ
4
יחידות
שומרים חתוכים לפרוסות
2
כפות
סילאן
1
כפית
כורכום
1/2
כפית
קינמון
1
כפית
פלפל שחור גרוס
1
כפית
מלח
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. הקציצות: קוצצים את התרד ומאדים אותו כמה דקות במחבת ללא שמן, עד שהוא מאבד מנפחו. מעבירים לקערה גדולה ומקררים.
  2. מוסיפים לקערה את שאר מרכיבי הקציצות ולשים היטב. מניחים במקרר ל-10 דקות.
  3. הרוטב: מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים את הבצל והשומר כ-5 דקות. מוסיפים את הסילאן והתבלינים, מערבבים ומוסיפים 1/2 2 כוסות מים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
  4. יוצרים מתערובת הבשר קציצות, מניחים בעדינות בסיר ודואגים שיהיו מכוסות ברוטב. מבשלים כ-25 דקות בכיסוי חלקי. מומלץ להגיש עם אורז לבן.