אסאדו ארטישוק ירושלמי
כשר
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
180 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
9
אסאדו ארטישוק ירושלמי
(צילום: קאיה שטוירר)
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
ק"ג
אסאדו
800
גרם
אטישוק ירושלמי
1/2
כפית
מלח ים
1/2
כפית
פלפל שחור
2
כפות
סוכר חום
7
ענפי טימין
1/2
כפית
משייה
10
שיני שום
500
מ"ל
ציר בקר
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות

אופן ההכנה:

נלהיט מחבת פסים, נמליח ונפלפל את האסאדו ונצרוב על המחבת משתי הצדדים, כשתי דקות מכל צד, עד לקבלת צבע זהוב עמוק.
נשטוף היטב את הארטישוק הירושלמי ונחצה אותם לחצי לאורך.
במגש נשים נייר אפייה, עליו את האסאדו, ונקשט בחגיגיות את האסאדו מסביב עם ארטישוק ירושלמי, נוסיף עוד טימין ושום. נפזר מעל את הסוכר החום, פלפל שחור, משייה, מלח גס ומעל הכול את הציר.
נכסה מעל בנייר אפייה ומעליו בנייר כסף - נאטום את המגש לגמרי. נכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות טורבו למשך 30 דקות.
ננמיך את התנור ל-150 מעלות לבישול נוסף של שעתיים.
לאחר מכן נוריד את נייר הכסף והאפייה, נעלה את התנור ל-220 מעלות, ונבשל למשך 15 דקות נוספות.

01:02
live

איכות

×
  1. 1080p HD
  2. 720p HD
  3. 480p
  4. AUTO
אסאדו ארטישוק ירושלמי של נופר זוהר
(צילום: קאיה שטוירר)