
אסאדו ארטישוק ירושלמי
(צילום: קאיה שטוירר)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
ק"ג
אסאדו
800
גרם
אטישוק ירושלמי
1/2
כפית
מלח ים
1/2
כפית
פלפל שחור
2
כפות
סוכר חום
7
ענפי טימין
1/2
כפית
משייה
10
שיני שום
500
מ"ל
ציר בקר
:רשימת קניות עבור המתכון
קדרת אסאדו וארטישוק ירושלמי
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/r1ohdogcjxאופן ההכנה:
נלהיט מחבת פסים, נמליח ונפלפל את האסאדו ונצרוב על המחבת משתי הצדדים, כשתי דקות מכל צד, עד לקבלת צבע זהוב עמוק.
נשטוף היטב את הארטישוק הירושלמי ונחצה אותם לחצי לאורך.
במגש נשים נייר אפייה, עליו את האסאדו, ונקשט בחגיגיות את האסאדו מסביב עם ארטישוק ירושלמי, נוסיף עוד טימין ושום. נפזר מעל את הסוכר החום, פלפל שחור, משייה, מלח גס ומעל הכול את הציר.
נכסה מעל בנייר אפייה ומעליו בנייר כסף - נאטום את המגש לגמרי. נכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות טורבו למשך 30 דקות.
ננמיך את התנור ל-150 מעלות לבישול נוסף של שעתיים.
לאחר מכן נוריד את נייר הכסף והאפייה, נעלה את התנור ל-220 מעלות, ונבשל למשך 15 דקות נוספות.
אסאדו ארטישוק ירושלמי של נופר זוהר
(צילום: קאיה שטוירר)