עוגת שמרים פרג
כשר
זמן הכנה
40 דקות
זמן כולל
150 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
0
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
2
תבניות
אינגלישקייק
בצק:
1
כף
שמרים יבשים
או 1/2 שקית "שמרית" או 1/2 קוביית שמרים טריים
1/2
כוס
חלב
בטמפרטורת החדר
100
גרם
חמאה
מומסת שהתקררה מעט
1/2
כוס
סוכר
2
יחידות
ביצים
3
כוסות
קמח
1/2
כפית
מלח
מלית:
1.5
כוסות
חלב
2/3
כוס
סוכר
1/4
כוס
דבש
300
גרם
פרג
טחון טרי
70
גרם
חמאה
קרה חתוכה לקוביות
1
יחידות
קליפת לימון
מלימון אחד
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. הבצק - מתקינים במיקסר את וו הלישה. מערבבים בקערת המיקסר את השמרים והחלב ונותנים לתערובת לתסוס כ-5 דקות.
  2. מוסיפים את החמאה, הסוכר והביצים ומערבבים.
  3. מוסיפים את הקמח ולשים במהירות נמוכה עד שמתקבל בצק אחיד. מוסיפים את המלח ולשים כ-5 דקות במהירות בינונית - הבצק צריך להיות מעט דביק.
  4. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעה, עד שנפחו של הבצק גדל בכ-50%. לחלופין, אפשר להתפיח את המקרר במשך לילה במקרר.
  5. המלית (כדי שהמלית תהיה טעימה וללא מרירות הקפידו להשתמש בפרג טחון טרי) - שמים בסיר קטן את החלב, הסוכר והדבש. מחממים על להבה בינונית עד שהסוכר והדבש נמסים.
  6. מוסיפים לסיר את הפרג ומנמיכים את האש. מבשלים כ-5 דקות, תוך ערבוב מתמיד, עד שכל הנוזלים נספגים ופרג.
  7. מכבים את האש ומוסיפים את קוביות החמאה וקליפת הלימון. מערבבים עד שהחמאה נמסה ונספגת בפרג.
  8. מעבירים לכלי ומצננים לטמפרטורת החדר (אפשר לשמור את המלית גם במקרר).
  9. העיצוב והאפייה - מקמחים קלות את משטח העבודה. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים.
  10. מרדדים את אחד מחלקי הבצק לעלה ריבועי או מלבני בעובי 1/2 ס"מ. מורחים את הבצק ב-1/4 מכמות המלית באופן אחיד (משאירים שוליים של כס"מ ללא מלית). מגלגלים לגליל.
  11. חוזרים על הפעולה עם חלק נוסף של הבצק.
  12. כורכים את שני הגלילים זה סביב זה, מהדקים את הקצוות שלהם ותוחבים מתחת לצמה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת.
  13. בעזרת סכין חדה יוצרים בכל "גבעה" בבצק חריץ בעומק 3-2 ס"מ. מכסים במגבת מטבח נקייה ולחה.
  14. קולעים באותו אופן צמה נוספת משני חלקי הבצק שנותרו. מכסים ומתפיחים כשעה וחצי, עד שנפחו של הבצק גדל בכ-1/3 והחריצים שיצרנו בו נפתחים.
  15. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מברישים את העוגות בביצה טרופה. אופים כ-30 דקות, עד שעוגות השמרים פרג תופחות ומשחימות.
  16. מצננים לחלוטין לפני שפורסים.
איך שומרים?
  • בכלי סגור בטמפרטורת החדר עד 3 ימים. אפשר להקפיא את העוגות עד חודש, כשהן עטופות היטב בניילון נצמד. מפשירים בטמפרטורת החדר. אחרי ההפשרה אפשר לחמם את העוגות במשך 10-5 דקות בתנור שחומם ל-150 מעלות.