אופן ההכנה:
- הבצק - מתקינים במיקסר את וו הלישה. מערבבים בקערת המיקסר את השמרים והחלב ונותנים לתערובת לתסוס כ-5 דקות.
- מוסיפים את החמאה, הסוכר והביצים ומערבבים.
- מוסיפים את הקמח ולשים במהירות נמוכה עד שמתקבל בצק אחיד. מוסיפים את המלח ולשים כ-5 דקות במהירות בינונית - הבצק צריך להיות מעט דביק.
- מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעה, עד שנפחו של הבצק גדל בכ-50%. לחלופין, אפשר להתפיח את המקרר במשך לילה במקרר.
- המלית (כדי שהמלית תהיה טעימה וללא מרירות הקפידו להשתמש בפרג טחון טרי) - שמים בסיר קטן את החלב, הסוכר והדבש. מחממים על להבה בינונית עד שהסוכר והדבש נמסים.
- מוסיפים לסיר את הפרג ומנמיכים את האש. מבשלים כ-5 דקות, תוך ערבוב מתמיד, עד שכל הנוזלים נספגים ופרג.
- מכבים את האש ומוסיפים את קוביות החמאה וקליפת הלימון. מערבבים עד שהחמאה נמסה ונספגת בפרג.
- מעבירים לכלי ומצננים לטמפרטורת החדר (אפשר לשמור את המלית גם במקרר).
- העיצוב והאפייה - מקמחים קלות את משטח העבודה. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים.
- מרדדים את אחד מחלקי הבצק לעלה ריבועי או מלבני בעובי 1/2 ס"מ. מורחים את הבצק ב-1/4 מכמות המלית באופן אחיד (משאירים שוליים של כס"מ ללא מלית). מגלגלים לגליל.
- חוזרים על הפעולה עם חלק נוסף של הבצק.
- כורכים את שני הגלילים זה סביב זה, מהדקים את הקצוות שלהם ותוחבים מתחת לצמה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת.
- בעזרת סכין חדה יוצרים בכל "גבעה" בבצק חריץ בעומק 3-2 ס"מ. מכסים במגבת מטבח נקייה ולחה.
- קולעים באותו אופן צמה נוספת משני חלקי הבצק שנותרו. מכסים ומתפיחים כשעה וחצי, עד שנפחו של הבצק גדל בכ-1/3 והחריצים שיצרנו בו נפתחים.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מברישים את העוגות בביצה טרופה. אופים כ-30 דקות, עד שעוגות השמרים פרג תופחות ומשחימות.
- מצננים לחלוטין לפני שפורסים.
איך שומרים?
- בכלי סגור בטמפרטורת החדר עד 3 ימים. אפשר להקפיא את העוגות עד חודש, כשהן עטופות היטב בניילון נצמד. מפשירים בטמפרטורת החדר. אחרי ההפשרה אפשר לחמם את העוגות במשך 10-5 דקות בתנור שחומם ל-150 מעלות.