מרק כתום
המצרכים (ל-8 מנות):
1/2 ק"ג דלעת
1/2 ק"ג בטטה
4 גזרים
2 תפוחי אדמה
2 ס"מ ג'ינג'ר, ללא הקליפה
150 מ"ל שמנת מתוקה (לא חובה)
מלח
להגשה -
1 מכל שמנת חמוצה (לא חובה)
חופן עירית קצוצה
אופן ההכנה:
- מקלפים וחותכים את הבטטות, הדלעת, הגזרים ותפוחי אדמה לקוביות של 2*2. שמים את כל הירקות בסיר, ומוסיפים מים עד קצת פחות מכיסוי מלא (כ-2 ס"מ פחות). מביאים לרתיחה.
- לאחר רתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד לריכוך הירקות.
- טוחנים הכל (עם הנוזלים) במג'ימיקס או בעזרת בלנדר מוט. מוסיפים את השמנת המתוקה ומתבלים. מערבבים היטב ומתקנים טעמים במידת הצורך.
- הגשה - יוצקים את המרק למרכז הצלחת, שמים באמצע כף שמנת חמוצה ומפזרים מעל עירית קצוצה. מגישים חם.