טיפים לבישול במיה:
- כשקונים במיה כדאי לבחור את הבמיה הקטנה, היא עסיסית יותר ומתוקה.
- את העוקץ (הגבעול) שבקצה חותכים מבלי לפצוע את התרמיל, כדי שהוא לא ישחרר בעת הבישול נוזל במרקם של ריר. אם אתם מהססים, זכרו שעדיף לחתוך פחות מדי מאשר יותר מדי.
- אחרי שטיפת הבמיה חשוב לייבש אותה היטב במשך כמה שעות (אני מייבשת במשך יומיים-שלושה) בשמש, כשהיא מפוזרת על מפה, על מגש, על מגבת או כשהיא שזורה על חוט.
תבשיל עוף ובמיה ברוטב לימון
![](https://ynet-pic1.yit.co.il/cdn-cgi/image/f=auto,w=740,q=75/picserver5/crop_images/2021/05/26/Byz0xJ5otu/Byz0xJ5otu_0_119_3000_1803_0_large.jpg)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
4
שוקי עוף
עם עור
1
כוס
במיה
(בעדיפות לבמיה קטנה וצעירה)
1
כף
סוכר חום
5
פלפל שושקה
מתוק יבש
3-4
חתיכות לימון כבוש
או כף מחית לימון כבוש שאפשר לקנות בצנצנת
1
כף
מלח ים אטלנטי
1
כפית
כורכום
1/4
כפית
פלפל שחור
1/4 כפית
משייה
טחונה
1
כפית
זרעי כוסברה
גרוסים במכתש ועלי
5
שיני
שום
שבורות
צרור
פטרוזיליה
טרייה
1
כוס
מים
מיץ מלימון טרי
:רשימת קניות עבור המתכון
מתכון מנצח: תבשיל עוף ובמיה ברוטב לימון
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/r1r51tuk3אופן ההכנה:
- מטגנים את הפלפלים היבשים בסיר במשך מספר דקות, ומוסיפים את השום.
- במחבת נפרדת צורבים את העוף עד להזהבה. מוסיפים משייה, כורכום, מלח ופלפל, ומערבבים.
- מכניסים למחבת את הבמיה, ומטגנים כדקה עד שהיא "נסגרת".
- מעבירים את העוף לסיר עם הפלפלים, מוסיפים כוס וחצי מים ואת הסוכר וזרעי הכוסברה, מביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים על להבה נמוכה בין שעה לשעה ורבע עד שהעוף מתרכך ומתפרק מהעצמות.
- רבע שעה לפני תום הבישול מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, לימון כבוש ומיץ לימון, ומערבבים.
נופר זוהר היא שפית ויועצת קולינרית