חמין קלאסי
שף רפי כהן
המצרכים:
1 כוס גרגירי חומוס שהושרו במים למשך לילה, מחוץ למקרר
1 כוס שעועית לבנה או בובעס שהושרתה במים למשך לילה, מחוץ למקרר
4 ראשי שום שלמים שטופים
8 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ושטופים
8 ביצים, שבושלו במי מלח למשך 10 דקות
6 עצמות מח
2 פרוסות רגל של בקר
800 גר' בשר שפונדרה על העצם
6 כפות שומן אווז או שמן רגיל
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית כורכום
1 כפית כמון
1/2 כף פלפל שחור טחון
1 כף מלח
2 כרעי עוף
3 שזיפים יבשים מגולענים
מים
אורז ובשר במעיים או בשקית -
30 ס"מ מעיים עבות של עגל, מנוקות היטב, או שקית בד או שקית קוקי
2 כוסות אורז, שהושרה במים פושרים למשך חצי שעה
2 כוסות בשר בקר, חתוך לקוביות של 2X2 ס"מ
1 כוס פטרוזליה, קצוצה
1 כוס כוסברה, קצוצה
1 כוס בצל לבן, קצוץ דק
1 כוס בצלי פנינה טריים קלופים - לא חובה
1 כפית פלפל אנגלי
1/2 כף פלפל שחור
1/2 כף מלח
2 כפות שמן תירס
לחיטה -
2 כוסות חיטה שלמה
3 כוסות מים
1/2 כף פפריקה מתוקה
8 שיני שום
1/2 כף מלח
1 כפית כמון
1/4 כוס שמן תירס
אופן ההכנה:
- מכניסים לסיר רחב וכבד את השעועית וגרגירי החומוס, מוסיפים בצד אחד של הסיר את נתחי הבשר ופרוסות הרגל.
- מכינים את האורז - בינתיים מערבבים את כל מרכיבי האורז בקערה, ומכניסים לתוך המעיים או שקית הבד או שקית הקוקי וקושרים את הקצוות. מניחים בדופן הסיר.
- מכינים את החיטה - מבשלים את החיטה עם כל מרכיביה כ-30 דקות. מעבירים את תכולת הסיר לשקית קוקי, סוגרים אותה היטב ומניחים בצד הסיר.
- מסדרים בחלק העליון של הסיר את תפוחי האדמה, הביצים הקשות ועצמות המח.
- יוצקים לסיר מים חמים עד לכשלושת רבעי מגובה התכולה, מוסיפים את התבלינים ושאר המרכיבים ומביאים לרתיחה. מסירים קצף, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעתיים.
- מכסים את הסיר ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 100 מעלות, למשך הלילה.
- הגשה - מפרקים בזהירות את תכולת הסיר ומסדרים כל מרכיב בנפרד בצלחת הגשה. מגישים עם ירקות חיים, רעננים וחמצמצים.