סופגניות מוגזמות ומקושטות מכל כיוון כבר הפכו לשם השני של חנוכה, אבל גם אם חשבתם שכבר ראיתם הכול - כנראה פספסתם את דונאט הזהב של השף פטיסרי דודו אוטמזגין. מדובר בדונאט יוקרתי שמצופה בזהב 24 קראט, והמחיר בהתאם - 85 שקלים. אז מה כל כך מיוחד בתחליף הסופגנייה המתוחכם הזה?
דונאט הזהב
(צילום: אסף קמר)

"הדונאט הזה נולד מתוך רצון להוציא משהו שונה ויוקרתי לכבוד חג החנוכה. זה לא סתם דונאט – זו יצירת אמנות", מכריז אוטומזגין במהלך ביקור במטה שלו בקריית מוצקין. "כל שלב בתהליך נבחר בקפידה. הוא ממולא בקומפוט של ליצ'י ופירות יער, שזה ניגוד טעמים נהדר. יש קרם של קפה, שנותן טעם עמוק יותר, והציפוי הוא זהב אמיתי, לא סתם קישוט".
לא כל ספק, מבחינה אסתטית מדובר ביצירת אמנות אכילה. דפי זהב עדינים עוטפים את הדונאט ומשדרים יוקרה, או בזבזנות. תלוי איך מסתכלים על זה. מעניין מה היה אומר יהודה המכבי.
5 צפייה בגלריה
דונאט הזהב של דודו אוטמזגין
דונאט הזהב של דודו אוטמזגין
דונאט הזהב של דודו אוטמזגין
(צילום: אסף קמר)
5 צפייה בגלריה
דונאט הזהב של דודו אוטמזגין
דונאט הזהב של דודו אוטמזגין
(צילום: אסף קמר)
אוטמזגין גאה מאוד ביצירה שלו, ומסביר על תהליך ההכנה: "הכול מתחיל בבצק סופגנייה, כמובן. מטגנים אותו בצורה מדויקת, כדי להשיג את הקראנצ'יות המושלמת. אחר כך אנחנו עושים חור במרכז, ואז ממלאים אותו בקומפוט של ליצ'י ופירות יער. אחרי זה מוסיפים את קרם הקפה ובסוף מצפים בזהב. זה לא פשוט, כי צריך להקפיא את הדונאט בין כל שלב, כדי לשמור על הצורה ועל הציפוי".
מותר לאכול זהב? "הזהב שאני משתמש בו הוא כמובן זהב אכיל. אנחנו מקפידים על כך שיהיה נעים לאכול אותו, בלי טעמים שמכבידים על החיך. זהב אמיתי לא אמור לתת טעם כבד, אלא רק לשדר יוקרה. וזה בדיוק מה שעשינו – השתמשנו בזהב באלגנטיות, ולא כקישוט שמסתיר את הטעמים".
מי האנשים שקונים דונאט קטנטן ומצופה זהב במחיר שערורייתי של 85 שקלים ליחידה? "תראה, המחיר הזה הוא לא עבור כולם. זה לא קינוח שתזמין כל יום. אתה לא משלם רק על המרכיבים – אתה משלם על הידע, על העבודה. זה לא דונאט לילדים בגן – זה דונאט לאנשים שמחפשים משהו מיוחד".
5 צפייה בגלריה
דודו אוטמזגין
דודו אוטמזגין
דודו אוטמזגין
(צילום: אסף קמר)
סוף סוף הגיע שלב הטעימה, הדונאט המלכותי מוגש קפוא, כדי לשמור על המבנה ועל השכבות. בזמן שאני ממתין כמה שניות להפשרה המיוחלת, כפות הידיים שלי נצבעות באבקת זהב עדינה - והביס הראשון מגיע.
לצערי, אין כל קשר בטעם ובמרקם של דונאט הזהב המהודר של שנת 2024 לבין הסופגנייה המסורתית של חנוכה. אם זו הייתה טעימה עיוורת, כנראה הייתי חושב שמדובר בגלידונית ליצ'י.
5 צפייה בגלריה
דונאט הזהב של דודו אוטמזגין
דונאט הזהב של דודו אוטמזגין
(צילום: אסף קמר)

5 צפייה בגלריה
מילוי דונאט הזהב של דודו אוטמזגין
מילוי דונאט הזהב של דודו אוטמזגין
מבט מבפנים
(צילום: אסף קמר)
עוד ביס קטן במעטפת, המילוי עדיין קפוא והשפתיים מתמלאות בזהב שנראה כמו האיפור של המלכה המצרית קליאופטרה. אני עושה סלפי מנקר עיניים לחברים - והיד הדביקה מלכלכת את הטלפון. גלידה בטעם ליצ'י מטפטפת לי על הנעליים והמכנסיים, אני מנסה לחשוב אם כל הסיפור הזה שווה את הכסף, וללא כל התרעה 42.5 שקלים - מצופים זהב - נמסים לי תוך שניות בכף היד והולכים לפח.