אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו במעט חמאה.
- שמים בקערה את התפוחים, מיץ הלימון, 1/2 כוס מהסוכר, סוכר הווניל, הקינמון והברנדי ומערבבים. משהים 20 דקות.
- בקערה נפרדת מערבבים את האגוזים, הקמח, הסודה והמלח.
- שמים את הביצים במערבל ומקציפים במהירות גבוהה. כשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים את יתרת הסוכר בהדרגה (1/3 ממנו בכל פעם), ומקציפים כחמש דקות נוספות, עד שהקצף תפוח ובהיר. מוציאים את הקערה מהמערבל.
- מוסיפים לקערה לסירוגין את תערובת הקמח ואת החמאה המומסת. מערבבים בתנועות קיפול עד שמתקבלת עיסה אחידה. מוסיפים את התפוחים (עם הנוזלים) ומערבבים בתנועות קיפול עדינות לפיזור אחיד. יוצקים לתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מוציאים, מצננים ומגישים.