מרק יוגורט קלאסי עשוי בדרך כלל ממלפפונים ירוקים, שמיר ושום. פעם מזמן, באחד מימי הקיץ החמים, אימא שלי הכינה מרק יוגורט עם שמיר ונענע, אבל הייתה בו הפתעה – במקום מלפפונים היא שמה ענבים מתוקים.
החיבור בין החמיצות, המליחות והמתיקות, יחד עם החריפות של השום, אולי קשה להבנה, אבל בחיך החיבור הזה מרגיש פשוט נפלא.
אתם יכולים להקפיא ענבים ירוקים שלמים, ואז להכניס אותם לתוך היוגורט, מה שיעניק למרק שלכם קרירות של סורבה ענבים, שתשתלב נפלא עם כל השאר.
במתכון הזה לא התפרעתי ולא שמתי ענבי מוסקט אדומים, אבל רק שתדעו שזה ממש דיגדג לי, אז מי שרוצה לנסות להכין את אותו המתכון עם ענבי מוסקט - מוזמן לעשות את זה, ולספר לי בתגובות איך יצא.
מרק יוגורט קר עם ענבים
המצרכים (ל-4 מנות):
1 ליטר יוגורט שאתם אוהבים (לא מתוק)
1/2 כוס שמיר, קצוץ
1/2 כוס נענע, קצוצה
3 שיני שום, קצוץ
1/2 לימון, סחוט למיץ
1 כוס ענבים ירוקים, חצויים לחצי
מעט מלח
מעט שמן זית
חופן קרח
אופן ההכנה:
- שופכים את היוגורט לקערה, מוסיפים את השמיר, הנענע והשום. מערבבים.
- מוסיפים מלח ולימון ומערבבים שוב.
- טועמים ומתקנים תיבול.
- מוסיפים את הענבים, מערבבים.
- מכניסים את הקערה למקרר לשעה. מחלקים לצלחות ומוסיפים 2-3 קוביות קרח (הקרח ימשיך לקרר את המרק ואפילו ידלל אותו מעט, אז אל תוותרו עליו).
- מזלפים למעלה כמה טיפות של שמן זית, ומגישים.