אופן ההכנה:
- מכינים חמאת האנשובי - בסיר קטן עם בסיס עבה, שימו את היין, החומץ, הבצל והשום והביאו לרתיחה. צמצמו את זה לכדי כף של נוזל וקררו.
- תנו לחמאה להתחמם טיפה בטמפרטורת החדר כך שאפשר לעבד אותה, אבל שלא תימס.
- שימו אותה בקערת ערבוב, הוסיפו את הבצלים והנוזלים מהמחבת ואת האנשובי, חברו עם לקקן. הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם. קררו ושימרו לזמן ההגשה.
- מכינים את הדג - חממו תנור לחום מקסימלי. הכינו תבנית בגודל הדג. שימו על התבנית את החמאה והכניסו לתנור לדקה וחצי עד שיש ריח אגוזי והחמאה נמסה לגמרי.
- תבלו את הדג במלח ופלפל. הוציאו את התבנית והניחו על משטח יציב. בזקו את הצלפים לתוך החמאה, ותנו להם להיפתח מעט בחום. הביאו את הדג, ושימו אותו בתוך החמאה. עם כף, בזקו מהר מהחמאה החמה על פני הדג, והכניסו לתנור.
- כל חמש דקות, הוציאו לרגע את הדג, ובזקו מעליו מהחמאה שבתבנית. לדג במשקל ק"ג יקח בערך 15 דקות (תלוי בתנור). כדי להיות בטוחים, הזיזו מעט את הבשר מהעצם בחלק הכי עבה של הדג. אם הבשר זז בקלות, הדג מוכן.
- הוציאו לשולחן, וכשעוד חם, הניחו עליו חתיכה יפה מחמאת האנשובי, ותנו לה להינמס לגמרי.
ליאור רפאל הוא השף והבעלים של מסעדת המבורגר בלוויתן באילת