(צילום: דן לב)
אופן ההכנה:
- שוטפים היטב את האורז. מסננים, מניחים בסיר, יוצקים מים רותחים ומבשלים 15 דקות ללא מכסה. שומרים בצד.
- מחממים את שמן שזית במחבת רחבה ומטגנים בו את הבצל עד להזהבה. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את השום הכתוש, מערבבים ומטגנים כמה דקות עד הזהבה קלה.
- מוסיפים את הפפריקה, אגוז המוסקט, המלח והכמון, מערבבים, מכבים את הלהבה ומצננים מעט.
- מניחים בקערה את הבשר, מוסיפים את האורז המבושל, הפטרוזיליה ואת תערובת הבצל, השום והתבלינים. מערבבים היטב לתערובת אחידה.
- יוצרים קציצות אחידות בגודל של כדורי פינג-פונג, טובלים אותם בביצה טרופה ומגלגלים בסולת עד לציפוי.
- מחממים במחבת שמן בגובה 4 ס"מ, חשוב לשים לב שהשמן לא מגיע לרמת הרתיחה. מטגנים את הקציצות 10-7 דקות ומקפידים לא לשרוף אותן בשמן. אפשר להגיש עם רוטב קר או חם או עם טחינה מתובלת במעט שום, לימון ומלח.
המתכון באדיבות מסעדת "המוציא", ירושלים