היום נלמד להכין מרק סלק, או בשמו האחר - חמיצה. בעיקרון את המרק הזה אוכלים קר, אבל בחג אף אחד לא יכעס אם לפני שאתם מקררים אותו ומוסיפים את השמנת והרוויון תגישו אותו לאורחים חם בקעריות קטנות.
מרק סלק
המצרכים:
1 בצל
2 גזר
3 סלק
4 שיני שום, קצוצות
1 לימון
1 כוס ריוויון
1 גביע שמנת חמוצה
מלח ופלפל שחור
3 כפות שמן זית
להגשה -
1 ביצה קשה, חתוכה לרבעים
חופן שמיר, קצוץ
1 כף שמן זית
אופן הכנה:
- קוצצים את הבצל דק, ומטגנים אותו בסיר עם מעט שמן על להבה בינונית.
- קולפים את הגזר והסלק, ומגררים על פומפייה גסה (אפשר גם במעבד מזון).
- מוסיפים את הגזר, הסלק והשום לסיר עם הבצל, מערבבים הכל יחד. מאדים כשלוש דקות את כל המרכיבים בסיר.
- מוסיפים מים רותחים עד שיגיעו כ-2 ס"מ מעל כל המרכיבים שבסיר. מבשלים במשך 20 דקות.
- מחכים שיתקרר קצת, וטוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט. מעבירים לקירור למשך כשעה לפחות.
- כשהמרק קר טורפים לתוכו שמנת חמוצה ורוויון. מתבלים במלח ובפלפל, ומערבבים.
- להגשה - מוזגים את המרק לקעריות, מוסיפים רבע ביצה קשה, קצת שמיר וכמה טיפות שמן זית, ומגישים (אפשר להגיש חם או קר).
באדיבות המכון הפולני תל אביב ומכון אדם מיצקביץ' פולין