המצרכים:
1 בצל חתוך לקוביות
צרור עלי מנגולד (500 גר׳) קצוץ
1 שן שום, קצוצה
3 כפות שמן זית
6 מצות
3 ביצים
1 כף קמח מצה
1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה
מלח ופלפל (לפי הטעם)
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
- במחבת עם שמן זית מטגנים בצל ושום כשתי דקות, ולאחר מכן מוסיפים את עלי המנגולד הקצוצים. מטגנים עד ריכוך של עלי המנגולד ומצננים.
- מערבבים בקערה מצות מפוררות, קמח מצה, ביצים, פטרוזיליה, מלח ופלפל. לאחר מכן מוסיפים את עלי המנגולד והבצל.
- מחממים שמן במחבת, יוצרים לביבות בידיים או בעזרת כף ומטגנים משני הצדדים עד השחמה.
המצרכים:
4 זוקיני בגודל בינוני מגוררים
4 ביצים
1/2 כוס קמח מצה
100 גר׳ גבינת פטה
1/2 כוס גבינת צ'דר מגוררת
1/2 כוס פרמזן מגורר
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה את כל החומרים למעט הפרמזן.
- מעבירים לתבנית אפייה ומפזרים את הפרמזן מעל.
- אופים בחום של 170 מעלות כ-30 דקות.
המצרכים:
1 כוס קמח מצה
1 כוס מים רותחים
1 כף שמן צמחי
2 ביצים
1 כוס פטרוזיליה, קצוצה דק
1/2 כוס בצל ירוק, קצוץ דק
1 כפית שטוחה של מלח
אופן ההכנה:
- בקערה מערבבים מים רותחים עם שמן.
- מוסיפים קמח מצה ומלח, מערבבים ומניחים לתערובת להתקרר.
- לאחר שהתערובת התקררה מוסיפים את הביצים ועשבי התיבול ומערבבים עד לאיחוד כל החומרים. מניחים כשעה במקרר עד להתייצבות התערובת.
- בעזרת ידיים מעט רטובות, יוצרים כדורים מהתערובת ומבשלים במרק רותח או במים רותחים עד שהם צפים למעלה.
סטיילינג: עדי דוד
המתכונים באדיבות "מצות אביב"