המצרכים:
1 בצל חתוך לקוביות צרור עלי מנגולד (500 גר׳) קצוץ 1 שן שום, קצוצה 3 כפות שמן זית 6 מצות 3 ביצים 1 כף קמח מצה 1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה מלח ופלפל (לפי הטעם) שמן לטיגון
3 צפייה בגלריה
לביבות מצות ומנגולד
לביבות מצות ומנגולד
לביבות מצות ומנגולד
(צילום: גלי איתן)
אופן ההכנה:
  1. במחבת עם שמן זית מטגנים בצל ושום כשתי דקות, ולאחר מכן מוסיפים את עלי המנגולד הקצוצים. מטגנים עד ריכוך של עלי המנגולד ומצננים.
  2. מערבבים בקערה מצות מפוררות, קמח מצה, ביצים, פטרוזיליה, מלח ופלפל. לאחר מכן מוסיפים את עלי המנגולד והבצל.
  3. מחממים שמן במחבת, יוצרים לביבות בידיים או בעזרת כף ומטגנים משני הצדדים עד השחמה.
המצרכים:
4 זוקיני בגודל בינוני מגוררים 4 ביצים 1/2 כוס קמח מצה 100 גר׳ גבינת פטה 1/2 כוס גבינת צ'דר מגוררת 1/2 כוס פרמזן מגורר
3 צפייה בגלריה
פשטידת זוקיני וקמח מצה
פשטידת זוקיני וקמח מצה
פשטידת זוקיני וקמח מצה
(צילום: גלי איתן)
אופן ההכנה:
  1. מערבבים בקערה את כל החומרים למעט הפרמזן.
  2. מעבירים לתבנית אפייה ומפזרים את הפרמזן מעל.
  3. אופים בחום של 170 מעלות כ-30 דקות.
המצרכים:
1 כוס קמח מצה 1 כוס מים רותחים 1 כף שמן צמחי 2 ביצים 1 כוס פטרוזיליה, קצוצה דק 1/2 כוס בצל ירוק, קצוץ דק 1 כפית שטוחה של מלח
3 צפייה בגלריה
קניידלך עשבי תיבול
קניידלך עשבי תיבול
קניידלך עשבי תיבול
(צילום: גלי איתן)
אופן ההכנה:
  1. בקערה מערבבים מים רותחים עם שמן.
  2. מוסיפים קמח מצה ומלח, מערבבים ומניחים לתערובת להתקרר.
  3. לאחר שהתערובת התקררה מוסיפים את הביצים ועשבי התיבול ומערבבים עד לאיחוד כל החומרים. מניחים כשעה במקרר עד להתייצבות התערובת.
  4. בעזרת ידיים מעט רטובות, יוצרים כדורים מהתערובת ומבשלים במרק רותח או במים רותחים עד שהם צפים למעלה.
סטיילינג: עדי דוד המתכונים באדיבות "מצות אביב"