עראייס של רוחמה שטרית
כשר
זמן הכנה
45 דקות
זמן כולל
30 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
19
מצרכים
5
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לתערובת העוף:
1
קילו
עוף טחון
חופן
פטרוזיליה וכוסברה קצוצות
1
בצל אדום קצוץ דק
1
פלפל חלפינו קצוץ
1.5
כפיות
מלח
1
כפית
סומאק
1
כפית
כמון
1.5
כפות
ממרח אריסה עם לימון משומר
2
שיני שום קצוצות
1/4
כוס
שמן זית
1
ביצה
למחבת:
10
פיתות טריות
5
כפות
שמן זית
ספריי שמן זית
לקישוט:
טחינה
בצל
סומאק
פטרוזיליה קצוצה
עמבה
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבי תערובת העוף. לשים את תערובת העוף בידיים רטובות במשך 5 דקות לפחות.
2. פותחים כל חצי פיתה וממלאים אותה בתערובת העוף.
3. על הכיריים, על אש בינונית, יוצקים 5 כפות שמן זית על מחבת רחבה.
4. צולים את הפיתות - תחילה מהצד הפתוח, במשך 4 דקות עד שהן מקבלות צבע חום יפה.
5. לאחר מכן צולים את הצדדים במשך 3 דקות מכל צד.
6. מרססים שמן זית על גבי הפיתות.
7. מעבירים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות למשך 15 דקות נוספות.
8. מגישים את העראייס החמים על צלחת יפה ומעליהם טחינה, בצל סומאק, פטרוזיליה קצוצה ועמבה.