נפלה עליכם ארוחת חג ואתם לא יודעים מאיפה להתחיל? אל דאגה - בעזרת תכנון של הזמן, שימוש נכון בחומרי גלם ושילוב חכם של מוצרים מוכנים יחד עם הטאץ' האישי שלכם - זה לגמרי אפשרי. הכנו לכם שלושה מתכונים לארוחת חג לשמונה אנשים, שתוכלו להכין בשלוש שעות, כולל סדר ההכנות המדויק.
קדירת דגים פיקנטית
המצרכים:
4 פילטים של דג ים טרי, ללא עצמות, חצויים
1 גביע מטבוחה חריפה (למי שלא אוהב חריף - אפשר מטבוחה אחלה רגילה)
1 חבילה סלט פלפלים קלויים
1 קופסה של גרגירי חומוס מבושלים
1 חבילה כוסברה
מעט מלח
מעט פפריקה מתוקה
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
- מערבבים שמן זית ופפריקה ומורחים את הדגים בשמן המתובל.
- קוצצים בנפרד את גבעולי הכוסברה ואת העלים.
- בסיר רחב מניחים מטבוחה, פלפלים קלויים, גבעולי כוסברה וגרגירי חומוס (עם הנוזל שלהם) ומביאים לרתיחה.
- מניחים בסיר את הדגים, מתבלים במעט מלח ומבשלים מכוסה על להבה נמוכה במשך 10 דקות.
- מפזרים מעל עלי כוסברה קצוצה ומבשלים עוד 5 דקות.
מרק ירוקים של חורף עם קניידלך
מרק העוף הקלאסי לובש טאצ' אביבי של ירוקים ומשתדרג בקניידלך אווריריים כמו ענן.
המצרכים (8 מנות):
למרק:
2 חבילות בייבי תרד
1 חבילה גזר מגורד
2 קופסאות אפונה ירוקה
1 שקית פול ירוק קלוף קפוא
1 בצל קצוץ דק
5 שיני שום קצוצות
1 חבילה סלרי (גבעולים ועלים) קצוץ
4 כנפי עוף
4 כפות שמן זית
מלח
מיץ וגרד מ-2 לימונים
לבצק קניילדך (24 יחידות):
4 ביצים
1 כפית מלח
1/8 כפית סודה לשתייה
1/8 כפית כורכום
100 מ"ל שמן (אפשר שומן עוף או בקר מומס או שמן זית או שמן צמחי)
100 גר' קמח מצה
אופן ההכנה:
- למרק: בסיר עמוק עם שמן זית מטגנים את כנפי העוף משני הצדדים עד השחמה, מוציאים ושומרים בצד.
- מכניסים לסיר בצל, שום, סלרי וגזר ומטגנים על להבה נמוכה 10 דקות לריכוך והזהבה קלה.
- מוסיפים בייבי תרד ומאדים עוד 5 דקות עד שהם מתרככים. מתבלים במעט מלח ומחזירים לסיר את העוף. מוסיפים 2 ליטר מים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים אפונה ופול, מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כ-3/4 שעה.
- טועמים ומתקנים תיבול במלח אם צריך, מוסיפים מיץ וגרד לימון, מערבבים ומכבים את האש.
- לפני ההגשה מוציאים את כנפי העוף – אפשר לפרק אותם לתוך המרק או לאכול אותם בנפרד. ניתן להכין את המרק כמה ימים לפני הארוחה ולשמור בקירור.
- לקניידלך: טורפים ביצים בקערה עם מלח, סודה לשתייה וכורכום. מוסיפים קמח מצה ושמן ומערבבים לתערובת אחידה ודי דלילה.
- מניחים את הבלילה במקרר לחצי שעה עד שהיא מסמיכה ואז מחלקים ל-24 כדורים שווים.
- מרתיחים סיר גדול עם מים ומלח, כאשר המים רותחים מבשלים את הקניידלך על אש בינונית ברתיחה עדינה, 25 דקות.
- מכינים קערה גדולה עם מי קרח ובסוף הבישול מעבירים את הקניידלך למי קרח לעצירת הבישול. ניתן להכין כמה שעות מראש ולשמור במקרר.
- להגשה: מחממים את המרק, טועמים שוב ומתקנים תיבול במלח ולימון במידת הצורך. מוסיפים את הקניידלך למרק החם לחימום של כמה דקות ומגישים.
סלט עלים עם סלק אדום בויניגרט דבש ובלסמי
המצרכים (8 מנות):
1 חבילה חסה מתולתלת
1 חבילה חסה ערבית אדומה
1 חבילה חסה אקסטרא קראנצ'
1 חבילה חסה סלנובה
1 שקית סלק אדום
100 גר' אגוזים קלויים
לרוטב:
50 מ"ל חומץ בלסמי
50 מ"ל מיץ לימון
2 כפות דבש
100 מ"ל שמן זית
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
- בצנצנת קטנה מניחים את כל חומרי הרוטב, סוגרים מכסה ומנערים היטב.
- קורעים גס את כל העלים ומניחים בקערה הגשה.
- פורסים את הסלק לפרוסות.
- לפני ההגשה מתבלים את העלים ברוטב לפי הטעם, (לא חובה להשתמש בכל הכמות.
- מסדרים מסביב פלחי סלק ומטפטפים גם עליהם מעט רוטב. מפזרים מעל אגוזים.
מלבי קוקוס עם סילאן ובוטנים
המצרכים (4 מנות):
למלבי:
1 קופסא (400 מ"ל) קרם קוקוס
250 מ"ל (1 כוס) מים
70 גרם (1/3 כוס) סוכר
50 גר' (4 כפות) קורנפלור
3 כפות מי ורדים
להגשה:
סילאן
בוטנים קלויים גרוסים
שבבי קוקוס
אופן ההכנה:
- בסיר קטן מחממים קרם קוקוס עם סוכר עד שהסוכר נמס.
- מערבבים בנפרד מים וקורנפלור ומוסיפים לסיר תוך כדי בחישה. ממשיכים לבשל עוד כמה דקות עד שמסמיך.
- בוחשים פנימה מי ורדים ומכבים את האש.
- יוצקים לכלים אישיים ומעבירים למקרר להתייצבות של כשעתיים.
- להגשה: יוצקים על כל מלבי כף סילאן ומפזרים בוטנים וקוקוס.
המתכונים באדיבות יניב גור אריה, השף של שטראוס