לא כשר
זמן הכנה
60 דקות
זמן כולל
70 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
17
מצרכים
2
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המרכיבים (ל-2 מנות):
200
גר'
חזה עוף
1
גזר
חתוך גס
1
בצל לבן
חתוך גס
1
גבעול סלרי
חתוך גס
1
עלה לימון גראס
3
עלי קפיר ליים
2
רצועות גלנגל
מיץ משני לימונים
100
גר'
שבבי אורז
150
גר'
פרחי כרובית
100
גר'
פרחי ברוקולי
5
פטריות שמפניון פרוסות
להגשה :
עלי כוסברה ופרוסות צ'ילי חריף - לקישוט
בוטנים קלויים גרוסים
ממרח צ'ילי
מלח
פלפל שחור
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. בסיר רחב מטגנים את הבצל, הגזר והסלרי עם מעט שמן במשך 2 דקות. מוסיפים את העוף ו-2 ליטר מים, מבשלים עד לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים את התערובת במשך כחצי שעה, מוסיפים את הלמון גראס, הגלנגל והקפייר ליים וממשיכים לבשל במשך רבע שעה נוספת. מכבים את האש.
  2. מעבירים את ציר העוף לסיר נפרד ואת חזה העוף מניחים בצד. מוסיפים לציר את הכרובית, הברוקולי, הפטריות, שבבי האורז ומיץ הלימון ומבשלים במשך כ-2 דקות.
  3. יוצקים את תכולת הסיר לקערת מרק, פורסים את חזה העוף המבושל לפרוסות דקות ומוסיפים לקערה.
  4. הגשה - מקשטים עם עלים של כוסברה ופרוסות של צ'ילי חריף, ומגישים לצד קוקוט בוטנים קלויים גרוסים וממרח צ'ילי.