yk13885827
כשר
זמן הכנה
40 דקות
זמן כולל
120 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
26
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לתפוחי אדמה ולמילוי:
5-6
תפוחי אדמה בינוניים
קלופים
400
גרם
דג לבן טחון
1/3
צרור
עלי פטרוזיליה
1/3
צרור
עלי כוסברה
1 בצל לבן גדול
קלוף
3
שיני שום
כתושות
2
כפות
פירורי לחם
3
כפות
שמן
1
ביצה L או M
1/2
כפית
פלפל שחור
טחון
3/4
כפית
מלח
לבלילת ביצים ולטיגון:
2
ביצים L
טרופות
1
כף
רסק עגבניות
4
כפות
מים
1/2
כפית
מלח
1/2
כוס
קמח
שמן לטיגון
לרוטב:
4
כפות
שמן זית
2
בצלים לבנים גדולים
קלופים
6
שיני שום
קלופות
3
ענפי סלרי כולל העלים
1
כפית
שטוחה כורכום
3/4
כפית
מלח
1/2
כפית
פלפל שחור טחון
3/4
כפית
בהרט
1/4
כפית
קינמון
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה: 1. חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי 2 ס"מ ויוצרים חתך באמצע שלהן כמעט עד הסוף. מעבירים את תפוחי האדמה לקערה עם הרבה מים קרים ומלח וממשיכים להכנת המילוי.
2. קוצצים דק-דק בצל, פטרוזיליה וכוסברה ומערבבים היטב ביחד עם שאר מצרכי המילוי.
3. פותחים בזהירות את תפוח האדמה וממלאים בתערובת הדג. יוצרים בעצם קציצה שטוחה ומכניסים פנימה. מהדקים מסביב. חוזרים על הפעולה עם יתרת תפוחי האדמה והמילוי.
4. מערבבים היטב את מצרכי בלילת הביצים עד שנוצר מרקם של טחינה דלילה. אם צריך אפשר להוסיף עוד קצת מים.
5. מחממים שמן בסיר סוטאז עד לגובה של 4 ס"מ.
6. טובלים את המפרום בבלילה ומטגנים בשמן מ-2 הצדדים עד הזהבה יפה. מעבירים לצלחת עם נייר סופג או רשת טיגון.
7. באותו סיר שטיגנתם בו את המפרום מכינים את הרוטב. שימו לב שאם יש יותר מדי שמן אפשר להוציא חלק.
8. קוצצים דק בצלים, שום וסלרי ומטגנים בשמן זית עד הזהבה עדינה.
9. מוסיפים את שאר המצרכים ומטגנים יחד 4-5 דקות.
10. מוסיפים 3 כוסות מים ומבשלים יחד 15 דקות.
11. מחזירים פנימה את המפרום ומבשלים במשך 45 על אש נמוכה או עד שתפוחי האדמה רכים לגמרי.
12. מומלץ להעביר את הסיר לתנור (190 מעלות) לעוד 20-15 דקות בסיום הבישול כדי לקבל חלק עליון זהוב.