
מרק דלעת עם צ'יפס בטטה
(צילום: מירב גביש)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
מרכיבים:
2
ק"ג
דלעת (כולל הקליפה)
1
יח'
בטטה קלופה
1/3
כוס
שמן זית (או 80 גרם חמאה לגרסה חלבית)
2
יח'
שיני שום פרוסות דק
2
יח'
ענפי טימין
1
יח'
ענף למון גראס
1/2
כוס
מים
1
כפית
מלח
1/2
כפית
פלפל שחור גרוס
צ'ילי יבש לפי הטעם
1
כפית
דבש
1
כף
ג'ינג'ר טרי מגורר או 1 כפית שורש כורכום טרי מגורר (תיזהרו – הוא משאיר צבע צהוב על הידיים)
1/2
כוס
חלב קוקוס (או 1/2 כוס שמנת מתוקה לגרסה חלבית)
לצ'יפס הבטטה:
1
יח'
1 בטטה קלופה
שמן לטיגון
:רשימת קניות עבור המתכון
כתום ומתקתק: מרק דלעת עם צ'יפס בטטה
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/rj5pijig2אופן ההכנה:
- קולפים את הדלעת והבטטה וחותכים לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ.
- מחממים בסיר את החמאה (או שמן הזית) על להבה נמוכה. מוסיפים את הדלעת, הבטטה, השום, הטימין, הלמון גראס וחצי כוס מים.
- מכסים את הסיר היטב ומבשלים כשעה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהדלעת והבטטה מתרככות.
- מוסיפים לסיר חצי כוס מים, מביאים לרתיחה ומכבים את הלהבה.
- טוחנים את המרק בבלנדר מוט למרקם חלק. מסננים היטב ומחזירים לסיר. מתבלים במלח, פלפל, צ'ילי, דבש וג'ינג'ר (או כורכום) ומבשלים עוד 5 דקות. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך. אפשר גם להוסיף מים, תלוי בסמיכות שרוצים.
- מוסיפים את השמנת (או חלב הקוקוס) ומבשלים 3-2 דקות נוספות.
- צ'יפס הבטטה: מחממים שמן בסיר עמוק. קולפים את הבטטה לרצועות דקות עם קולפן. מטגנים את פסי הבטטה עד שהם מזהיבים קלות ומניחים בצלחת מרופדת במגסות נייר. מתבלים בקצת מלח.
- ההגשה: מעבירים את המרק לקעריות ומקשטים כל מנה בחופן צ'יפס בטטה.
*אפשר בקלות להפוך את המרק לטבעוני
*אפשר להוסיף בטטה אחת בשביל להסמיך את המרק ולייצר לו יותר "גוף"
עוד מתכונים של מירב גביש בבלוג גבישס