מרק דלעת עם צ'יפס בטטה
לא כשר
זמן הכנה
25 דקות
זמן כולל
90 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
15
מרק דלעת עם צ'יפס בטטה
(צילום: מירב גביש)
מצרכים
8
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
מרכיבים:
2
ק"ג
דלעת (כולל הקליפה)
1
יח'
בטטה קלופה
1/3
כוס
שמן זית (או 80 גרם חמאה לגרסה חלבית)
2
יח'
שיני שום פרוסות דק
2
יח'
ענפי טימין
1
יח'
ענף למון גראס
1/2
כוס
מים
1
כפית
מלח
1/2
כפית
פלפל שחור גרוס
צ'ילי יבש לפי הטעם
1
כפית
דבש
1
כף
ג'ינג'ר טרי מגורר או 1 כפית שורש כורכום טרי מגורר (תיזהרו – הוא משאיר צבע צהוב על הידיים)
1/2
כוס
חלב קוקוס (או 1/2 כוס שמנת מתוקה לגרסה חלבית)
לצ'יפס הבטטה:
1
יח'
1 בטטה קלופה
שמן לטיגון
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. קולפים את הדלעת והבטטה וחותכים לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ.
  2. מחממים בסיר את החמאה (או שמן הזית) על להבה נמוכה. מוסיפים את הדלעת, הבטטה, השום, הטימין, הלמון גראס וחצי כוס מים.
  3. מכסים את הסיר היטב ומבשלים כשעה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהדלעת והבטטה מתרככות.
  4. מוסיפים לסיר חצי כוס מים, מביאים לרתיחה ומכבים את הלהבה.
  5. טוחנים את המרק בבלנדר מוט למרקם חלק. מסננים היטב ומחזירים לסיר. מתבלים במלח, פלפל, צ'ילי, דבש וג'ינג'ר (או כורכום) ומבשלים עוד 5 דקות. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך. אפשר גם להוסיף מים, תלוי בסמיכות שרוצים.
  6. מוסיפים את השמנת (או חלב הקוקוס) ומבשלים 3-2 דקות נוספות.
  7. צ'יפס הבטטה: מחממים שמן בסיר עמוק. קולפים את הבטטה לרצועות דקות עם קולפן. מטגנים את פסי הבטטה עד שהם מזהיבים קלות ומניחים בצלחת מרופדת במגסות נייר. מתבלים בקצת מלח.
  8. ההגשה: מעבירים את המרק לקעריות ומקשטים כל מנה בחופן צ'יפס בטטה.
*אפשר בקלות להפוך את המרק לטבעוני
*אפשר להוסיף בטטה אחת בשביל להסמיך את המרק ולייצר לו יותר "גוף"

עוד מתכונים של מירב גביש בבלוג גבישס