![מתכונים פרוסת חלה טרייה עם סלט זעלוק](https://ynet-pic1.yit.co.il/cdn-cgi/image/f=auto,w=740,q=75/picserver5/crop_images/2023/08/13/B146112L3n/B146112L3n_1_131_980_589_0_large.jpg)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
יח'
חציל
4
יח'
פלפלים אדומים
1
יח'
פלפל חריף (לא חייבים)
2
יח'
גבעולי בצל ירוק, קצוץ דק
1/3
צרור כוסברה, קצוצה דק
1/3
צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
מיץ סחוט מעגבנייה אחת
5
כפות
שמן זית
מיץ מחצי לימון
מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
1/2
כפית
פפריקה אדומה מתוקה (לא חייבים)
:רשימת קניות עבור המתכון
ללקק את האצבעות: סלט זעלוק מרוקאי
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/rjdv114t0jאופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-200 במצב טורבו. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מחוררים את החציל והפלפלים בעזררת מזלג וקולים אותם עד שהם שרופים היטב מכל הצדדים (אפשר על רשת, אז שמים את התבנית המרופדת למטה).
- מוציאים את הירקות מהתנור ומקלפים אותם בזהירות.
- קוצצים דק את הירקות, מוסיפים מעט מהקליפה השרופה של החציל ושמים בקערה.
- מוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. שומרים בכלי אטום במקרר.