מתכונים פרוסת חלה טרייה עם סלט זעלוק
כשר
טבעוני
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
50 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
11
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
יח'
חציל
4
יח'
פלפלים אדומים
1
יח'
פלפל חריף (לא חייבים)
2
יח'
גבעולי בצל ירוק, קצוץ דק
1/3
צרור כוסברה, קצוצה דק
1/3
צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
מיץ סחוט מעגבנייה אחת
5
כפות
שמן זית
מיץ מחצי לימון
מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
1/2
כפית
פפריקה אדומה מתוקה (לא חייבים)
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-200 במצב טורבו. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מחוררים את החציל והפלפלים בעזררת מזלג וקולים אותם עד שהם שרופים היטב מכל הצדדים (אפשר על רשת, אז שמים את התבנית המרופדת למטה).
  3. מוציאים את הירקות מהתנור ומקלפים אותם בזהירות.
  4. קוצצים דק את הירקות, מוסיפים מעט מהקליפה השרופה של החציל ושמים בקערה.
  5. מוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. שומרים בכלי אטום במקרר.