מלבי זה אחד הקינוחים האהובים עליי. הוא קליל, כיפי ואף אחד לא יכול לסרב לו, גם אם זה אחרי ארוחה כבדה. בגלל שאנחנו כרגע בשיא עונת הענבים, החלטתי לשדך לו הפעם ענבים צלויים.
כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:
כן, מה שקראתם - צלויים. זה קונספט שהכרתי בזכות נדב טל מהבלוג "עושהסלט", וביחד הכנו את המתכון הזה. קיבלנו קינוח מתקתק בצורה מאוזנת מאוד, עם טעם מיוחד ולא שגרתי. מומלץ בחום.
אופן ההכנה:
- מפזרים ענבים על תבינת עם נייר אפייה ומעליהם מפזרים מעט שמן זית ומלח גס. מכניסים לתנור בטמפ' של 250 מעלות, עד שהענבים משחימים מעט.
- למלבי - מבשלים בסיר קטן קרם קוקוס, חלב וסוכר עד שהתערובת חמימה.
- מוסיפים את הקורנפלור המהול במים ומערבבים עד להסמכה.
- מעבירים לכלי הגשה ומכניסים למקרר להתייצבות של לפחות שלוש שעות.
- לקישוט - לפני ההגשה מקשטים את המלבי עם הענבים הצלויים ומפזרים מעל צנוברים.
דניאל וגנר היא קונדיטורית טבעונית, מורה לקונדיטוריה, מתכונאית ויועצת קולינרית. מתמחה במטבח הטבעוני ומפתחת מתכונים לחברות ולמסעדות. לאינסטגרם של דניאל