עוגת גבינה קרה עם חמאת בוטנים
אורה קורן
*מומלץ להכין את העוגה יום לפני ההגשה
המצרכים:
לבסיס -
200 גר' בישקוטים קנויים
100 גר' חמאה, מומסת
1 מנה אספרסו כפול (7 כפות)
כפית סוכר
למלית -
500 גר' גבינה לבנה 5%
1 אריזת (226 גר') גבינת שמנת פילדלפיה, בטמפרטורת החדר
1/3 כוס (100 גר') חמאת בוטנים
1/3 כוס (90 גר') חלב מרוכז ממותק
לציפוי -
40 מ"ל שמנת מתוקה 38%
2 כפות ליקר שוקולד, קוניאק או רום (אם מוותרים על אלכוהול, יש להוסיף עוד 20 מ"ל שמנת)
60 גר' שוקולד מריר 70% מוצרי קקאו, קצוץ דק
2 כפיות קפה
1 כפית דבש או גלוקוזה (לא חייבים)
קישוטי שוקולד מוזהב, או שוקולד לבן מגורר (לא חייבים)
אופן ההכנה:
- הבסיס: מרסקים את הבישקוטים במעבד מזון, מוסיפים את החמאה, האספרסו והסוכר. מעבדים עד שמקבלים כדור שנראה כמו בצק.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות את הבסיס ואת הדפנות. משטחים את תערובת הבישקוטים כך שתכסה את הבסיס וחלק מהדפנות.
- המלית: מערבבים היטב את כל המרכיבים, עד לקבלת תערובת חלקה. משטחים את התערובת על בסיס הבישקוטים ומצננים יממה במקרר.
- הציפוי: מחממים את השמנת והליקר במיקרוגל.
- שמים בקערה את השוקולד והקפה. יוצקים מעל את השמנת וממתינים כדקה עד להמסה. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את הדבש (אם משתמשים) ומערבבים היטב. יוצקים על העוגה ומחזירים אותה למקרר, עד להתמצקות. מקשטים ב"אבני ירח" מוזהבים או בשוקולד לבן מגורר.