(צילום: שפרה נחום)
אופן ההכנה:
- מחממים את השמן בסיר רחב המתאים לתנור. מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו כמה דקות עד שהוא הופך שקוף.
- מזיזים את הבצל ומוסיפים את חלקי העוף, עם העור כלפי מטה. מבשלים 10 דקות. הופכים ומבשלים עשר דקות נוספות. מוסיפים את העגבניות, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הבהרט, הפלפל השחור, הקינמון, הפלפל האנגלי, המלח והפפריקה, מערבבים והופכים שוב את חלקי העוף. מבשלים חמש דקות נוספות.
- מוסיפים את האורז לסיר ומשטחים אותו מעל העוף והבצל, בשכבה אחידה.
- מחממים את התנור ל-100 מעלות.
- יוצקים את המים הרותחים, מפרידים בעזרת כף את חלקי העוף ומפוררים גושי גדולים של אורז בזהירות. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים 25-20 דקות, עד שהמים מתאדים.
- מרימים מכסה, מניחים נייר אפיה על האורז והעוף, מכסים את הסיר בנייר אלומיניום, סוגרים מכסה, מכניסים לתנור ואופים במשך לילה.
- הצעת הגשה: הופכים למגש גדול בעזרת צלחת, ומגישים.
שפרה נחום היא בעלת האתר "תבשילים וחלומות - מרגישים בבית"