דלעת - נופר זוהר
כשר
טבעוני
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
50 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
7
מצרכים
5
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המצרכים:
600
גר׳
דלעת טרייה
חתוכה לקוביות בינוניות ללא קליפה
2
שיני שום
כתושות
1/2
כפית
קימל טחון
3/4
כפית
מלח דק
1
כפית
גדושה אריסה
מיץ מחצי לימון
1/4
כפית
זרעי כוסברה
טחונים
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-190 מעלות. שמים בתבנית נייר כסף ומעליו נייר אפייה כדי לעטוף היטב את הדלעת שלא יצאו האדים. אופים כ-35 דקות עד שהדלעת רכה לגמרי.
  2. מועכים במזלג את הדלעת החמה ומניחים על מסננת שיצאו עודפי הנוזלים.
  3. שמים בקערה את כל התבלינים, את השום הכתוש, האריסה והדלעת המסוננת, ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה. מומלץ להגיש ליד קוסקוס או על פרוסת לחם.
נופר זוהר היא שפית ויועצת קולינרית