
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לעוגה:
5
יח'
ביצים, מופרדות
1 - 1/4 1
כוס
סוכר
1
כוס
קמח
1
שקית
סוכר וניל
1
כוס
שקדים טחונים
1
כפית
אבקת אפייה
1
קורט
מלח
1/2
כוס
שמן
3
כפות
מים
1/3
כוס
מיץ לימון
1
יח'
קליפה מגוררת מ-1 לימון
1
כף
תמצית שקדים
2
כפות
רוזטה (תרכיז שקדים)
לציפוי:
1/2
כוס
אבקת סוכר
1/4
כוס
רוזטה
או 1 כפית תמצית שקדים מהולה ב-1/4 כוס מים
1
יח'
קליפה מגוררת מלימון 1
1
כפית
מיץ לימון
1
חופן
שקדים מולבנים פרוסים
:רשימת קניות עבור המתכון
פינוק אמיתי: עוגת טורט עם לימונים ושקדים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/rjilrikh2אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-175 מעלות. משמנים את התבנית ומרפדים את התחתית שלה בנייר אפייה.
- מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב, אבל לא נוקשה.
- בקערה שנייה מערבבים היטב את הקמח, סוכר הווניל, השקדים הטחונים, אבקת האפייה והמלח.
- בקערה שלישית טורפים את החלמונים, השמן, המים, מיץ הלימון, קליפת הלימון, תמצית השקדים והרוזטה. מוסיפים את תערובת החומרים היבשים ומערבבים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.
- מקפלים בעדינות את קצף החלבונים לתוך הבלילה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים.
- מערבבים היטב לזיגוג אחיד את כל מרכיבי הציפוי, למעט השקדים. יוצקים על העוגה הקרה ומעטרים בשקדים.
עוד מתכונים מצוינים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"