אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-175 מעלות. משמנים את התבנית ומרפדים את התחתית שלה בנייר אפייה.
- מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב, אבל לא נוקשה.
- בקערה שנייה מערבבים היטב את הקמח, סוכר הווניל, השקדים הטחונים, אבקת האפייה והמלח.
- בקערה שלישית טורפים את החלמונים, השמן, המים, מיץ הלימון, קליפת הלימון, תמצית השקדים והרוזטה. מוסיפים את תערובת החומרים היבשים ומערבבים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.
- מקפלים בעדינות את קצף החלבונים לתוך הבלילה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים.
- מערבבים היטב לזיגוג אחיד את כל מרכיבי הציפוי, למעט השקדים. יוצקים על העוגה הקרה ומעטרים בשקדים.
עוד מתכונים מצוינים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"