אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-170 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מקציפים את הביצים והסוכר ומקציפים במשך כ-4 דקות, עד שנוצר קרם בהיר ותפוח. מוסיפים את תמצית הווניל ויוצקים את השמן באטיות, תוך כדי הקצפה. מוסיפים גם את הפרג ומערבלים. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים, תוך ערבול, את הקמח והמים לסירוגין. ממשיכים לערבל רק עד שנוצרת עיסה אחידה, ולא יותר. מוסיפים את האגס המגורר ומערבבים ידנית.
- יוצקים את העיסה לתבנית, עד 3/4 מגובהה. מסדרים מעל את רוב פרוסות האגס (שומרים כרבע מהן בצד) ואופים 30 דקות, עד שהעוגה מתייצבת.
- מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-160 מעלות, פותחים את דלת התנור בעדינות ומפזרים את יתרת פרוסות האגסים על העוגה. אופים כ-20 דקות נוספות, עד שהעוגה משחימה והאגסים מתייצבים. מצננים ומגישים.
- איך שומרים? עד שבוע במקרר או עד חודש במקפיא.