מתכוני דגים ממסעדת הולה
כשר
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
35 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
10
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
4
יח'
דגי דניס
3
יח'
בצלים
1
יח'
חציל קטן
2
יח'
זוקיני או קישואים קטנים
3
יח'
עגבניות קטנות
1
כוס
יין לבן יבש
חופן
טימין ורוזמרין טריים, קצוצים גס
מעט שמן זית
חופן
עלי בזיליקום
גרידת לימון
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. חותכים את הבצל לפרוסות דקות. מחמים במחבת קטנה שמן זית ומאדים את הבצל עד שהופך שקוף.
  2. מבצעים שלושה חתכים בעזרת סכין חדה לרוחב בכל דג עד לעומק האדרה. מתבלים במלח ופלפל.
  3. חותכים את הירקות לפרוסות דקות ומחדירים אותם בחריצים של הדג: חציל, עגבנייה, זוקיני. מתבלים במלח ופלפל ומגררים מעל מעט לימון.
  4. מניחים בתבנית את הבצל המאודה, מעל מניחים את הדניס, יוצקים כוס יין לבן, מפזרים את הטימין ועלי הרוזמרין מעל ומוזגים שמן זית בנדיבות.
  5. אופים ב-220 מעלות (טורבו עדיף) במשך 15 עד 20 דקות.
  6. להגשה - מרטיבים את הדג בנוזלים שנשארו ומפזרים עלי בזיליקום טריים ויפים.