אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
- שמים בקערה גדולה את הביצים והסוכר וטורפים לבלילה תפוחה קלות. מוסיפים את קליפת הלימון, מיץ הלימון והשמנת וטורפים. מוסיפים את החמאה המומסת וטורפים.
- שמים בקערה נפרדת את השקדים הטחונים, הקורנפלור, אבקת האפייה והמלח ומערבבים. מוסיפים בהדרגה את התערובת לקערה הגדולה ומערבבים במרית רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
- יוצקים את העיסה לתבנית ומיישרים אותה. אם רוצים, מפזרים את פרוסות השקדים. אופים 30-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש או עם פירורים. מוציאים, מצננים, ומאחסנים את העוגה כשעתיים במקרר (לייצוב ולהקלת החיתוך). מגישים.
- שומרים עטוף בניילון נצמד, עד 3 ימים בטמפרטורת החדר (בקיץ יש לאחסן במקרר). ניתן גם להקפיא את העוגה.
- כשרה לפסח - לאוכלי קטניות
- אם מכינים אותה בגרסה פרווה (עם קרם קוקוס ושמן), מומלץ להוסיף עוד שתי כפות של שקדים טחונים