לחם כשר לפסח, אסנת לסטר
כשר
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
90 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
6
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
6
יחידות
ביצים
3/4
כוס
מים
קורט
מלח
קורט
פלפל שחור
3/4
כוס
קמח מצה
100 גרם
3
כף
שמן קנולה
לשימון התבנית
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  2. טורפים את הביצים. מוסיפים את המים, המלח והפלפל ומערבבים.
  3. מוסיפים גם את קמח המצה ומערבבים לבלילה אחידה במרקם של דייסה סמיכה.
  4. מכסים את הבלילה ונותנים לה לנוח כ-10 דקות, כדי לתת לנוזלים להיספג מעט בקמח המצה.
  5. משמנים את התבנית ומכניסים אותה ל-5 דקות לתנור החם.
  6. מוציאים את התבנית מהתנור ויוצקים לתוכה את הבלילה. מחזירים לתנור ואופים כשעה, עד שהלחם מזהיב היטב.
  7. מניחים ללחם להתקרר לפני שפורסים אותו. הוא יתכווץ ויאבד גובה – אין מה לדאוג, זה נורמלי.