אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-170 מעלות.
- טורפים את הביצים. מוסיפים את המים, המלח והפלפל ומערבבים.
- מוסיפים גם את קמח המצה ומערבבים לבלילה אחידה במרקם של דייסה סמיכה.
- מכסים את הבלילה ונותנים לה לנוח כ-10 דקות, כדי לתת לנוזלים להיספג מעט בקמח המצה.
- משמנים את התבנית ומכניסים אותה ל-5 דקות לתנור החם.
- מוציאים את התבנית מהתנור ויוצקים לתוכה את הבלילה. מחזירים לתנור ואופים כשעה, עד שהלחם מזהיב היטב.
- מניחים ללחם להתקרר לפני שפורסים אותו. הוא יתכווץ ויאבד גובה – אין מה לדאוג, זה נורמלי.