עוף עם יין
כשר
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
90 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
12
מצרכים
2
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לתיבול:
3
כפות
שמן זית
1
כפית
חרדל
1-2
כפיות
פפריקה מתוקה
1
כפית
מלח
6
יחידות
שיני שום כתושות
לעוף:
1
יחידה
עוף שלם טרי במשקל 1.5 ק"ג, שטוף ויבש
1
יחידה
בצל, קלוף וחצוי
4-6
יחידות
שיני שום שלמות
3-4
יחידות
ענפי טימין + עלים מ-2 ענפי טימין
פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
1
כוס
יין לבן יבש
1
כפית
פפריקה
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. התיבול: מערבבים את מרכיביו, עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. העוף: מניחים את העוף התבנית משומנת ומורחים אותו בתערובת התבלינים עד לציפוי אחיד. רצוי לעשות זאת לילה לפני ולהניח לעוף לשהות במקרר כמה שעות, כשהוא מצופה בתבלינים.
  3. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  4. דוחסים בתוך העוף את הבצל, שיני השום והטימין. מפזרים מעל עלים משני ענפי טימין ואת הפלפל השחור. מניחים את העוף עם החזה כלפי מטה.
  5. יוצקים לתבנית את היין וצולים בתנור שעה אחת. לאחר שעה הופכים את העוף, מפזרים פפריקה ומחזירים לצלייה של עוד כחצי שעה. לקראת הסוף אפשר להדליק את הגריל ולהשחים עד למידה הרצויה.