עוגת בננה טבעונית
כשר
טבעוני
זמן הכנה
40 דקות
זמן כולל
90 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
14
מצרכים
10
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
8
יח'
בננות בשלות
2
כפות
סירופ מייפל
1/2
כוס
סוכר לבן
3/4
כוס
סוכר דמררה
1/2
כוס
רסק תפוחים לא ממותק
1
כפית
תמצית וניל
3/4
כוס
שמן קנולה
3
כוסות
קמח לבן מנופה (אפשר להחליף חצי מהכמות בקמח כוסמין)
2
כפיות
אבקת אפייה
2
כפיות
אבקת סודה לשתייה
1
כפית
קינמון טחון
1
כוס
תמרי מג'הול, קצוצים גס ומקומחים קלות (אפשר להחליף חצי מהכמות בשוקולד צ'יפס)
לקישוט: אגוזי פקאן לא קלויים
אפשרות לזיגוג: סירופ מייפל מעורבב עם מעט מים חמים
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מועכים את הבננות עם סירופ המייפל למרקם גס.
  3. מוסיפים את הסוכר הלבן, סוכר הדמררה, רסק התפוחים, תמצית הווניל והשמן. טורפים היטב, עד שהתערובת מתבהרת מעט והסוכר נמס.
  4. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה, הסודה והקינמון. מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת הרטובה ובעזרת לקקן מקפלים לבלילה אחידה.
  5. מוסיפים את התמרים ומקפלים בעדינות.
  6. מחלקים את התערובת בין התבניות ומקשטים באגוזי פקאן.
  7. אופים כ-35 דקות (עבור תבנית אינגליש קייק) או כ-50 דקות (לתבנית עגולה), עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  8. אם רוצים, מרטיבים את העוגה בעודה חמה בסירופ מייפל מעורבב עם מעט מים חמים. מצננים ומגישים.