אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מועכים את הבננות עם סירופ המייפל למרקם גס.
- מוסיפים את הסוכר הלבן, סוכר הדמררה, רסק התפוחים, תמצית הווניל והשמן. טורפים היטב, עד שהתערובת מתבהרת מעט והסוכר נמס.
- מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה, הסודה והקינמון. מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת הרטובה ובעזרת לקקן מקפלים לבלילה אחידה.
- מוסיפים את התמרים ומקפלים בעדינות.
- מחלקים את התערובת בין התבניות ומקשטים באגוזי פקאן.
- אופים כ-35 דקות (עבור תבנית אינגליש קייק) או כ-50 דקות (לתבנית עגולה), עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- אם רוצים, מרטיבים את העוגה בעודה חמה בסירופ מייפל מעורבב עם מעט מים חמים. מצננים ומגישים.