yk14012901
כשר
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
60 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
16
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לקציצות:
500
גרם
פרגיות טחונות או חזה עוף טחון
1
יח'
קישוא או 1 גזר
1
יח'
בצל קטן, קלוף
1
כפית
שום כתוש
1/3
כוס
פירורי לחם
1
יח'
ביצה L
1/2
כפית
מלח
1/2
כפית
אבקת סודה לשתייה
לרוטב ולפסטה::
2
כפות
שמן זית
1
יח'
בצל לבן, קלוף
3
יח'
שיני שום, קלופות
1
כף
פפריקה מתוקה
2
כפות
רסק עגבניות
1
כף
סילאן או מייפל
1
כפית
מלח שטוחה
1/3
חב'
פסטה שאוהבים
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
כך עושים:
1. מגרדים את הבצל על החלק העבה בפומפייה ואת הקישוא על החלק הדק. מעבירים לקערה.
2. מוסיפים את יתרת מצרכי הקציצות ומערבבים. מכסים את הקערה ושמים במקרר עד שהרוטב מוכן.
3. קוצצים את הבצל והשום לקוביות קטנות. לסיר רחב יוצקים שמן זית ומטגנים יחד את הבצל והשום במשך 5 דקות.
4. מוסיפים פפריקה, רסק, סילאן ומלח ומערבבים. מוסיפים מים רותחים עד לגובה 8 ס"מ ומבשלים יחד במשך 15 דקות.
5. יוצרים קציצות מתערובת העוף, מומלץ בידיים משומנות, ומכניסים לסיר עם הרוטב.
6. מבשלים יחד במשך 40-30 דקות. מוסיפים פסטה או פתיתים (שימו לב שגובה הרוטב צריך להיות עד גובה הקציצות. אם לא – אפשר להוסיף מים) ומבשלים יחד עד שהפסטה רכה.