בשיתוף China Town Tel Aviv
השבוע (10-13.12) יתרחש אירוע קולינרי חסר תקדים בנוף המקומי: שרונה מרקט בתל אביב יהפוך לצ'יינה טאון הראשון בישראל. במשך ארבעה ימים, המתחם יעבור מהפך ויתהדר בתפאורה מסורתית הכוללת פנסים אדומים ודרקונים, כשברקע יתערבבו ניחוחות של תבשילים אסייתיים מהמזרח הרחוק.
הפסטיבל, שיזם מור שובבו ונאצר על ידי העיתונאי ואיש האוכל גיל גוטקין, יארח כ-40 דוכנים ומסעדות. בין המשתתפים הבולטים ניתן למצוא את ישראל אהרוני, מחלוצי המטבח הסיני בישראל, שיגיש מרק עוף עם נודלס ואצבעות עוף מטוגנות, ואת השף יובל בן נריה עם דוכן של קפה טאיזו כשר שיציע ססמי נודלס וצ׳יקן פופקורן.
לצד השמות הגדולים, הפסטיבל מציג דור חדש של שפים מבטיחים כמו רנן בלומנרייך, שיציע דוכן יפני עם מנות מיוחדות כמו באן מאודה במילוי פרגית, והשפית לילך רווה שתגיש כיסונים ברוטב צ'ילי חריף. המסעדות האסייתיות המובילות בארץ ישתתפו גם הן, ביניהן גברת קוטייאו התאילנדית עם מנות הקוטייאו האייקוניות, מיס צ'ו הויאטנמית עם מרק מנחם לחורף, וקימצ'יז הקוריאנית עם טוקבוקי בשתי גרסאות.
חידוש נוסף הוא הקמת חנות פיזית ראשונה של ELITA, מותג האינטרנט של אליטה אופק, מומחית המטבח האסייתי. בחנות יימכרו כלי בישול ייחודיים וחומרי גלם מיוחדים, כולל מוצרים שמיוצרים במיוחד עבור המותג.
"בפעם הראשונה החנות האינטרנטית שלי הופכת לחנות פיזית, ואני שמחה שזה קורה בצ׳יינה טאון בשרונה מרקט", אומרת אליטה אופק. "זה היה חיבור טבעי ומתבקש וזו הזדמנות עבורי לפגוש את הקהל שלי ולהרגיש אותו מקרוב. אני מזמינה את כולם לראשונה לפגוש, לגעת ולראות את המוצרים שלי שאתם מכירים".
הפסטיבל יכלול גם את באן מי 13 עם כריכים ויאטנמיים, השפית ההודית רינת ינסמן עם קארי הודי, בית המוצ'י מוצ'יקווה, השפית עדן דוד עם כיסוני וון טון, בית הקפה היפני אוקאסן עם אוניגירי, ימאג'י ראמן עם ערכות ראמן ביתיות, מסעדת קימאו התאילנדית, והאיזאקיה היפנית מפרדס חנה.
גם מסעדות הקבע של שרונה מרקט מצטרפות לחגיגה: אמסטרדם צ'יפס יהפוך לטיגוניה אסייתית, קיוטו ביי יציע ספיישלים של קונוס צ'יראשי, ובמידל בר יכינו קוקטיילים בסגנון אסייתי. בנוסף, סופט קוקיז יציעו באבל וואפל יפני, בנדיקט יכינו סלט ויאטנמי, וולנס יציעו שייק מאצ'ה עם טפיוקה, וגלידת אוטלו תציג טעמים אסייתיים מיוחדים.
ספרייט זירו בטעם לימון נענע, נותנת החסות של האירוע, תשתלב בפסטיבל עם קומבו מיוחד עם הטעם המרענן שמשתלב עם מנות אסייתיות חריפות. כ-20 מהדוכנים והמסעדות יציעו קומבו של מנה ומשקה ב50 ש"ח.
הפסטיבל יתקיים בין ה-10-13 בדצמבר, בימים שלישי עד חמישי בין השעות 10:00-22:00 ובימי שישי בין 9:00-15:00. האירוע מבטיח להיות נקודת ציון משמעותית בסצנת הקולינריה המקומית, ולהציג את העושר והמגוון של המטבחים האסייתיים בישראל.
בשיתוף China Town Tel Aviv
פורסם לראשונה: 07:01, 08.12.24