קדרת צוואר טלה עם ירקות שורש, שומר ולימון פרסי
כשר
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
220 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
16
מצרכים
5
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
ק"ג
צוואר טלה פרוס
1
חב'
בצלי שאלוט
1
יח'
שורש סלרי
2
יח'
שורשי פטרוזיליה
4
יח'
תפוחי אדמה
2
יח'
גזרים
2
יח'
פקעות שומר
1
יח'
ראש שום שלם
מעט שמן
4
כפות
רסק עגבניות
1/2
ליטר
בירה כהה
1
ליטר
ציר עוף או ירקות
3
יח'
לימונים פרסיים בהירים
1
יח'
כוכב אניס
מלח
פלפל שחור גרוס
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. קולפים את בצלי השאלוט וקוצצים אותם. קולפים גם את שורש הסלרי, שורש הפטרוזיליה, תפוחי האדמה, הגזרים ופקעות השומר, וחותכים את כולם לקוביות בגודל 2 ס"מ. מפרקים את ראש השום וקולפים את השיניים.
  2. מחממים מעט שמן בסיר כבד ומטגנים את פרוסות הבשר עד שהן משחימות משני הצדדים. מוציאים לצלחת.
  3. מוסיפים לסיר את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הירקות ואת שיני השום, ומטגנים עד שהם מתחממים ומזהיבים מעט.
  4. מוסיפים לסיר את רסק העגבניות ומערבבים היטב. מוסיפים גם את הבירה, הציר, הלימונים הפרסיים וכוכב האניס ומביאים לרתיחה.
  5. מחזירים לסיר את נתחי הבשר ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ובמעט פלפל, מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים ומבשלים כ-3 שעות. אפשר להכניס את הסיר לכ-3 שעות לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות.
*אפשר לשמור את המנה המוכנה עד יומיים במקרר. מחממים 60-45 דקות, עם מכסה, בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות.
המתכון באדיבות השף רותם צרפתי