מרק כרובית
המצרכים:
500 גרם כרובית טרייה, חתוכה גס
400 גרם קולורבי, קלוף חתוך גס
300 גרם ארטישוק ירושלמי, קלוף וחתוך דק
1 ליטר מים או חלב שקדים
1 כף מלח ים אטלנטי
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
4 שיני שום
לקישוט - פרוסות דקיקות של כרובית פרוסה במנדולינה, וטפטוף שמן זית
אופן ההכנה:
- קולפים וחותכים את הכרובית, קולורבי וארטישוק ירושלמי.
- שמים בסיר את הנוזלים (מים או חלב שקדים), ומבשלים עם מכסה עד רתיחה.
- מנמיכים לאש בינונית ומבשלים עד שהכל רך בערך 35 דקות.
- מסננים את הנוזלים, ושומרים בצד.
- שמים את תכולת הירקות במעבד מזון ומוסיפים בין 300-350 מ״ל מנוזלי הבישול וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.
- מוסיפים מלח ים ואגוז מוסקט, מוזגים לקערה ומעטרים בפרוסת כרובית.