חג השבועות הוא הזדמנות מעולה בשבילי להתפרע עם גבינות. הפעם הכנתי לכם מאפה שבלול ים תיכוני מלוח מבצק פוקצ'ה רך במילוי עשיר של תרד, גבינות ומעט תיבול, והוא מצוין להגשה לצד סלט קטן. יש לכם כאן גם מתכון מושלם ללחם מצופה גבינה שיכול להצטרף לצלחת גבינות, וגם מתכון לעוגיות גבינה מלוחות שאפשר לנשנש לפני תחילת הארוחה או לטבול אותן בממרחים ולזלול במשך כל סוף השבוע של החג.
מאפה שבלול גבינות ותרד
המצרכים:
לבצק -
750 גר' קמח שמרים (1/2 5 כוסות)
50 גר' סוכר (1/3 כוס פחות כף)
3 ביצים
180 גר' מים (3/4 כוס)
10 גר' משפר אפייה
100 גר' חמאת עזים
80 גר' שמן זית
20 גר' מלח (2 כפיות)
למלית -
1/2 ק"ג תרד קצוץ
250 גר' גבינת עזים למריחה 5% או גבינת תבור 5%
125 גר' פטה עיזים 16%
קורט מלח
מעט מלח גס אטלנטי
אופן הכנה:
- מכינים את הבצק: מערבבים את הקמח, הסוכר, הביצים והמים כ- 5 דקות במהירות בינונית, מוסיפים את המלח והחמאה ולשים 7 דקות נוספות במהירות בינונית.
- מתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר בקערה.
- מכינים את המלית: מערבלים את כול החומרים עד לקבלת תערובת הומוגנית ומניחים בצד, מחלקים את הבצק ל 3 חלקים: כול חלק מרדדים למלבן 20*30 ס"מ, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר, מניחים את הבצק המרודד על גבי המשטח המקומח קלות, במרכז הבצק מסדרים 1/3 מכמות המלית ויוצרים "גליל".
- מתפיחים ואופים: מניחים בתבנית האפייה ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר.
- מחממים תנור לחום 170 מעלות, מברישים בשמן זית מפזרים מעט מלח גס.
- אופים למשך כ- 35 דקות עד הזהבה עמוקה.
עוגיות גבינה וזיתים
המצרכים (לכ-80 עוגיות):
לבצק -
400 גר' (3 כוסות פחות 2 כפות) קמח מנופה
200 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות
12 גר' (1/2 1 כפות) מלח
קורט סוכר
3 חלמונים
120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
50 גר" זיתים ירוקים, מגולענים וקצוצים דק
50 גר' זיתי קלמטה, מגולענים וקצוצים דק
לציפוי -
100 גר' גבינת פרמזן מגוררת
1 ביצה טרופה
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק ומעצבים: שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה קמח, חמאה, מלח וסוכר ומערבלים במהירות נמוכה 5-4 דקות עד לקבלת תערובת פירורית.
- טורפים חלמונים ומוסיפים לקערת המיקסר יחד עם שמנת מתוקה. מעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים שני סוגי זיתים ומערבלים עד שהם נטמעים בבצק.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות.
- מחלקים את הבצק ל-3-2 חלקים ומגלגלים כל חלק לגליל בקוטר 4 ס"מ. מעבירים את הגלילים למקפיא ל-30 דקות.
- מחממים את התנור ל-170 מעלות ומרפדים תבניות בניירות אפייה.
- מצפים, פורסים ואופים: מברישים כל גליל בביצה טרופה ומגלגלים בגבינה.
- פורסים את הגלילים לטבעות בעובי 1/2 ס"מ ומסדרים בתבניות במרווחים של 1 ס"מ.
- אופים 18-15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים ושומרים בכלי אטום בטמפ' החדר עד 10 ימים.
לחם בחוש בציפוי גבינה
המצרכים (לתבנית אינגליש קייק באורך 35 ס"מ):
לבצק מקדים -
300 מ"ל מים
300 גרם קמח לחם
1 כפית שטוחה שמרים טריים
לבצק הלחם -
40 גר' קמח שיפון מלא
100 גר' קמח מלא
30 מ"ל שמן
30 גר' דבש
40 גר' סובין
20 גר' זרעי פשתן
20 גר' גרעיני חמניות
15 גר' שמרים טריים
15 גר' מלח
20 גר' סוכר דמררה
250 מ"ל מים פושרים
לציפוי -
חופן גבינת גרנה פדנו מגורדת
30 גר' שיבולת שועל שלמה
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק המקדים (יממה מראש): שמים בקערה את כל החומרים ומערבבים בעזרת קלף או כף עץ לתערובת אחידה. מניחים שעתיים בטמ"פ החדר. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך הלילה. (בין 12-16 שעות).
- שעתיים לפני הכנת הלחם מוצאים את הבצק המקדים מהמקרר ומניחים לו להגיע לטמפ' החדר.
- מכינים את בצק הלחם: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את הבצק המקדים ואת כל החומרים ללחם ולשים במהירות בינונית כ-5 דקות עד קבלת בצק אחיד ודליל.
- משמנים בעזרת שמן פאם את התבניות. מרטיבים את הידיים ומחלקים את הבצק הדליל בין התבניות הבצק אמור להגיע ל-2/3 מגובה התבנית. מכסים בניילון נצמד – מותחים את הניילון היטב ומוודאים שהוא לא נוגע בבצק. ומתפיחים 45 דקות עד שהבצק מגדיל את נפחו ב-25%.
- מחממים תנור ל-175 מעלות.
- מצפים א הלחם: מערבבים בקערה את כל החומרים לציפוי ומפזרים על הלחמים.
- אופים כ-45 עד שהלחם יציב בחלקו העליון וסכין הננעצת במרכזו יוצאת עם מעט פירורים לחים. פותחים מעט את דלת התנור ואופים עוד 10 דקות.
- הלחם הכי טעים למחרת האפייה, אך אפשר לשמור אותו עד שלושה ימים בכלי אטום בטמפ' החדר. מעבר לזה, כדאי להקפיא ולהפשיר בטמפ' החדר.
פורסם לראשונה: 12:04, 01.06.22