אופן ההכנה:
- עם סכין חדה פורסים דק את פרחי הכרובית וקוצצים דק את הכרוב האדום. את השומר חותכים ל־3 חלקים לאורך ופורסים דק לרוחב. אם יש לשומר עלים יפים - קוצצים גם אותם.
- מסדרים את עלי הארוגולה בערימה מסודרת לאותו כיוון וקוצצים אותם, אבל לא דק מדי, לרצועות בעובי סנטימטר.
- שמים את כל הירקות בקערה גדולה.
- בצנצנת שמים את כל החומרים של הרוטב, סוגרים ומשקשקים 30 שניות. אפשר גם להכין בקערה: שמים את כל החומרים למעט שמן הזית, ואז מוסיפים את השמן בקילוח דק תוך כדי טריפה מתמדת ליצירת אמולסיה.
- שופכים את הרוטב לקערת הירקות ממש לפני האכילה, מערבבים היטב, מתקנים תיבול ומגישים.
- אפשר להמיר ירקות כאלו באחרים שיש במקרר, אבל חשוב לשמור על מגוון וצבעוניות וחיתוך דק ונוח לאכילה, ותשומת לב שכלום לא מעוך או תשוש. הירקות הכי טריים שיש.