נירה ורותי רוסו
כשר
טבעוני
זמן הכנה
5 דקות
זמן כולל
5 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
10
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לסלט:
1/4
יחידה
כרובית בינונית
רק הפרחים
1/4
יחידה
כרוב סגול
2
יחידות
שומר קטן
נקיים ויפים, ללא שתי השכבות הראשונות
2
כוסות
ארוגולה
1
יחידה
פלפל חריף ירוק
לא חובה
לרוטב:
2
כפות
חומץ בלסמי לבן
1
כף
מיץ לימון
סחוט טרי
6
כף
שמן זית
מעט
פלפל שחור גרוס
מעט
מלח
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. עם סכין חדה פורסים דק את פרחי הכרובית וקוצצים דק את הכרוב האדום. את השומר חותכים ל־3 חלקים לאורך ופורסים דק לרוחב. אם יש לשומר עלים יפים - קוצצים גם אותם.
  2. מסדרים את עלי הארוגולה בערימה מסודרת לאותו כיוון וקוצצים אותם, אבל לא דק מדי, לרצועות בעובי סנטימטר.
  3. שמים את כל הירקות בקערה גדולה.
  4. בצנצנת שמים את כל החומרים של הרוטב, סוגרים ומשקשקים 30 שניות. אפשר גם להכין בקערה: שמים את כל החומרים למעט שמן הזית, ואז מוסיפים את השמן בקילוח דק תוך כדי טריפה מתמדת ליצירת אמולסיה.
  5. שופכים את הרוטב לקערת הירקות ממש לפני האכילה, מערבבים היטב, מתקנים תיבול ומגישים.
  • אפשר להמיר ירקות כאלו באחרים שיש במקרר, אבל חשוב לשמור על מגוון וצבעוניות וחיתוך דק ונוח לאכילה, ותשומת לב שכלום לא מעוך או תשוש. הירקות הכי טריים שיש.