
סמבוסק גבינה מהירים
(צילום: אפיק גבאי)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
שומשום
לבצק:
1/2 3
כוסות
קמח תופח
500 גרם
150
גרם
חמאה רכה
250
גרם
גבינה לבנה
1
כפית
מלח
למלית:
100
גרם
גבינת ריקוטה
150
גרם
גבינה בולגרית
מפוררת
1/2
כפית
מלח
לציפוי:
ביצה טרופה
:רשימת קניות עבור המתכון
סמבוסק גבינה מהיר: בלי טיגון ובלי שמרים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/rk0sakkxnאופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- לשים יחד את כל מרכיבי הבצק לבצק אחיד, ונותנים לו לנוח 10 דקות על משטח העבודה.
- מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי של 1/2 ס"מ. קורצים מהבצק עיגולים באמצעות כוס או קורצן בקוטר 8-6 ס"מ.
- מערבבים את כל מרכיבי המלית. מניחים כפית מהמלית במרכז כל עיגול, מקפלים לשניים ומהדקים את השוליים בעזרת מזלג.
- מניחים את הסמבוסקים בתבנית. מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום. אופים כ-25 דקות, עד שהמאפים מזהיבים.
עוד מתכונים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"