סמבוסק גבינה מהירים
כשר
צמחוני
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
65 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
9
מצרכים
30
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
שומשום
לבצק:
1/2 3
כוסות
קמח תופח
500 גרם
150
גרם
חמאה רכה
250
גרם
גבינה לבנה
1
כפית
מלח
למלית:
100
גרם
גבינת ריקוטה
150
גרם
גבינה בולגרית
מפוררת
1/2
כפית
מלח
לציפוי:
ביצה טרופה
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. לשים יחד את כל מרכיבי הבצק לבצק אחיד, ונותנים לו לנוח 10 דקות על משטח העבודה.
  3. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי של 1/2 ס"מ. קורצים מהבצק עיגולים באמצעות כוס או קורצן בקוטר 8-6 ס"מ.
  4. מערבבים את כל מרכיבי המלית. מניחים כפית מהמלית במרכז כל עיגול, מקפלים לשניים ומהדקים את השוליים בעזרת מזלג.
  5. מניחים את הסמבוסקים בתבנית. מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום. אופים כ-25 דקות, עד שהמאפים מזהיבים.
עוד מתכונים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"