אופן ההכנה:
- שוטפים את האורז. משרים אותו במים למשך שעה, ומסננים.
- מחממים 2 כפות שמן זית בסיר רחב ושטוח ומטגנים את קוביות החציל עד להזהבה. מעבירים לקערה ושומרים בצד. לא מכבים את האש.
- מטגנים את הבצל הלבן עד להזהבה. מוסיפים את רצועות הפסטרמה, מערבבים ומעבירים לקערה עם החציל.
- מטגנים את הפלפל האדום והפלפל הירוק כ-3 דקות, תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הבצל הירוק ומטגנים דקה נוספת.
- מוספים את האורז, מערבבים ומאדים במשך 3 דקות.
- מחזירים לסיר את החציל, הפסטרמה והבצל, ומוסיפים את האפונה, עגבניות השרי, השום ו-1/4 כוס שמן זית. מערבבים.
- מתבלים במלח, כורכום, פלפל שחור וצ'ילי, מוסיפים את הציר ומערבבים.
- מסדרים את רבעי הבצל הסגול מעל האורז. מכסים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים שעה.
עוד מתכונים מצוינים של דינה משה - בבלוג "Dina Dish"