פאייה
כשר
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
150 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
17
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
2
כוסות
אורז
1
חציל
חתוך לקוביות
1
בצל לבן
קצוץ
200
גרם
פסטרמת הודו
או כל פסטרמה שאוהבים, חתוכה לרצועות
2
פלפלים אדומים
חתוכים לקוביות
1
פלפל ירוק בהיר
חתוך לקוביות
4
בצלים ירוקים
(כולל החלק הלבן), קצוצים גס
1
כוס
אפונה קפואה
10
עגבניות שרי
חצויות
4
שיני שום
קצוצות
1/4
כוס
שמן זית
ועוד 2 כפות לטיגון הירקות
2
כפיות
מלח גס
1
כפית
כורכום
1/2
כפית
פלפל שחור גרוס
1/2
כפית
צ'ילי גרוס
4
כוסות
ציר
אפשר גם מאבקה
2
בצלים סגולים
חתוכים לרבעים
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. שוטפים את האורז. משרים אותו במים למשך שעה, ומסננים.
  2. מחממים 2 כפות שמן זית בסיר רחב ושטוח ומטגנים את קוביות החציל עד להזהבה. מעבירים לקערה ושומרים בצד. לא מכבים את האש.
  3. מטגנים את הבצל הלבן עד להזהבה. מוסיפים את רצועות הפסטרמה, מערבבים ומעבירים לקערה עם החציל.
  4. מטגנים את הפלפל האדום והפלפל הירוק כ-3 דקות, תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הבצל הירוק ומטגנים דקה נוספת.
  5. מוספים את האורז, מערבבים ומאדים במשך 3 דקות.
  6. מחזירים לסיר את החציל, הפסטרמה והבצל, ומוסיפים את האפונה, עגבניות השרי, השום ו-1/4 כוס שמן זית. מערבבים.
  7. מתבלים במלח, כורכום, פלפל שחור וצ'ילי, מוסיפים את הציר ומערבבים.
  8. מסדרים את רבעי הבצל הסגול מעל האורז. מכסים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים שעה.

עוד מתכונים מצוינים של דינה משה - בבלוג "Dina Dish"