אופן הכנה:
- פורסים את תפוחי האדמה לרבעים ומבשלים אותם במי מלח. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות או עד שהם מוכנים לגמרי, כך שסכין הננעצת במרכזם חודרת ללא התנגדות.
- מסננים את תפוחי האדמה, מועכים לפירה ומוסיפים תוך כדי ובהדרגה את השמנת. אם הפירה שנוצר לא חלק, מוסיפים מעט שמנת ומועכים עוד. חשוב לא להשתמש במעבד מזון ולא להוסיף יותר מדי שמנת - כדי שלא נצטרך להוסיף כמות גדולה של קמח, שיפגע בטעם.
- משמנים את המחבת, מלהיטים אותה ומניחים עליה את הסלמון עם העור כלפי מטה. מנמיכים את הלהבה וצורבים עד שצבעו של הנתח משתנה לפחות עד אמצע הגובה שלו. מתבלים במלח ובפלפל והופכים. צורבים עד שכל הסלמון משנה את צבעו לורוד בהיר, מצננים ומפוררים. אם משתמשים בדג שנשאר מאתמול אז רק מפוררים את נתחי הדג לקערה.
- מערבבים את הסלמון עם הפירה, מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את הביצים ואת הקמח ומערבבים למחית שניתן ליצור ממנה כדורים רכים. אם המחית רכה מדי, מוסיפים מעט קמח ומתקנים תיבול.
- בידיים רטובות יוצרים כדורים שווים בגודלם ומניחים בצד.
- מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הכדורים (הם משתטחים מעט והופכים ללביבות) עד שהם משחימים משני הצדדים. מגישים עם שמיר קצוץ ושמנת חמוצה/יוגורט בצד.
אורה קורן היא מתכונאית ובלוגרית אוכל, בעלת הבלוג בננה ספליט