עוגת ספירלה שוקולד-גבינה

אפרת סיאצ'י
*מומלץ להכין את העוגה יום לפני ההגשה
המצרכים (לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ, בגובה 5.5 ס"מ לפחות):
לתחתית - 175 גרם (3/4 1 כוסות) ביסקוויטים בטעם שוקולד, מפוררים דק 100 גרם חמאה, מומסת
לעוגה - 150 גרם שוקולד חלב, שבור לקוביות 4 כפות חלב 3 ביצים, רצוי בגודל L 2/3 כוס (133 גרם) סוכר 750 גרם גבינה לבנה 5% או 9% 300 מ"ל (מיכל וחצי) שמנת חמוצה 1 כפית (5 מ"ל) תמצית וניל 3 כפות גדושות (42 גרם) קורנפלור, או 3 כפות מלאות קמח רגיל
1 צפייה בגלריה
עוגת שוקולד גבינה
עוגת שוקולד גבינה
(צילום: אפרת סיאצ'י)
אופן ההכנה:
  1. התחתית: מערבבים את פירורי הביסקוויטים עם החמאה המומסת, עד לאיחוד ומשטחים לשכבה אחידה בתבנית. מהדקים היטב ומכניסים למקפיא עד לשימוש.
  2. העוגה: מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  3. ממיסים במיקרוגל את השוקולד עם החלב בפולסים קצרים ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
  4. מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך 3 דקות, עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה. מוסיפים את הגבינה הלבנה, השמנת החמוצה ותמצית הווניל. מערבבים בכף.
  5. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים רק עד להטמעתו בתערובת. מעבירים מחצית מהתערובת לקערה נפרדת.
  6. מוספים את השוקולד המומס לאחת הקערות עם התערובת ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
  7. ליצירת עוגת שיש: יוצקים על התחתית את התערובת הכהה ומעליה את התערובת הבהירה. נועצים סכין בתוך התערובת ומערבבים ליצירת דוגמה של שיש.
  8. ליצירת עוגת ספירלה (כמו בתמונה): יוצקים חלק מהבלילה הבהירה ומעליה מהבלילה הכהה, וחוזר חלילה עד לסיום התערובות (כדי שהעיגולים יהיו במרכז מומלץ להטות קצת את התבנית לצדדים).
  9. אופים במשך 45 דקות. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים במשך חצי שעה. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר. לאחר מכן שומרים במקרר לפחות 8 שעות לפני ההגשה.