עוגת ספירלה שוקולד-גבינה
אפרת סיאצ'י
*מומלץ להכין את העוגה יום לפני ההגשה
המצרכים (לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ, בגובה 5.5 ס"מ לפחות):
לתחתית -
175 גרם (3/4 1 כוסות) ביסקוויטים בטעם שוקולד, מפוררים דק
100 גרם חמאה, מומסת
לעוגה -
150 גרם שוקולד חלב, שבור לקוביות
4 כפות חלב
3 ביצים, רצוי בגודל L
2/3 כוס (133 גרם) סוכר
750 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
300 מ"ל (מיכל וחצי) שמנת חמוצה
1 כפית (5 מ"ל) תמצית וניל
3 כפות גדושות (42 גרם) קורנפלור, או 3 כפות מלאות קמח רגיל
אופן ההכנה:
- התחתית: מערבבים את פירורי הביסקוויטים עם החמאה המומסת, עד לאיחוד ומשטחים לשכבה אחידה בתבנית. מהדקים היטב ומכניסים למקפיא עד לשימוש.
- העוגה: מחממים את התנור ל-170 מעלות.
- ממיסים במיקרוגל את השוקולד עם החלב בפולסים קצרים ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
- מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך 3 דקות, עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה. מוסיפים את הגבינה הלבנה, השמנת החמוצה ותמצית הווניל. מערבבים בכף.
- מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים רק עד להטמעתו בתערובת. מעבירים מחצית מהתערובת לקערה נפרדת.
- מוספים את השוקולד המומס לאחת הקערות עם התערובת ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
- ליצירת עוגת שיש: יוצקים על התחתית את התערובת הכהה ומעליה את התערובת הבהירה. נועצים סכין בתוך התערובת ומערבבים ליצירת דוגמה של שיש.
- ליצירת עוגת ספירלה (כמו בתמונה): יוצקים חלק מהבלילה הבהירה ומעליה מהבלילה הכהה, וחוזר חלילה עד לסיום התערובות (כדי שהעיגולים יהיו במרכז מומלץ להטות קצת את התבנית לצדדים).
- אופים במשך 45 דקות. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים במשך חצי שעה. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר. לאחר מכן שומרים במקרר לפחות 8 שעות לפני ההגשה.